söndag 16 september 2018

Dagens citat: Stefan Löfven (S)


"Det slutgiltiga valresultatet visar att vi socialdemokrater blivit det klart största partiet och har stöd av det största regeringsunderlaget, om inte de borgerliga partierna bryter sina löften och skapar ett gemensamt block med Sverigedemokraterna."
Socialdemokraternas partiledare beskriver sitt partis sämsta resultat någonsin och ett mandats övervikt för det egna blocket. Det tjafs som nu bollas mellan moderater och socialdemokrater är så ohederligt och förljuget att man nästan vill kalla det ovärdigt. Medan Löfven fokuserar på det där enda mandatet, framhåller Ulf Kristersson sitt block som det största genom att räkna bort Vänsterpartiet, Socialdemokraternas absolut trognaste bundsförvant i riksdagen.

Löfven fortsätter med den där märkliga uppdelningen som vi har hört till leda:

"Nu måste alla anständiga partier ta sitt ansvar för att föra Sverige framåt. I denna process kommer ingen kunna få igenom all politik för sitt parti. Men genom att samarbeta kan vi göra så mycket mer för vårt land."

Som om värnandet av Sverige och svenskarna skulle vara målet när Löfven sträcker ut sina händer till var och en som ser till att han kan sitta kvar som statsminister. Om Moderaterna även denna gång sjabblar bort möjligheten att regera, genom att först tappa SD och sedan L och C, förtjänar partiet hädanefter inte en enda röst.1 kommentar:

  1. Säger inte löfven emot sig själv när han först räknar in V i regeringsalternativet och sedan säger att "anständiga" partier ska gå ihop...? ��

    SvaraRadera