måndag 1 oktober 2018

Näringslivsprofilens patetiska utspel

För ovanlighetens skull råkade jag se SVT:s Agenda i realtid. Jag reagerade inte nämnvärt på inslaget där två "näringslivsprofiler" skulle debattera om huruvida andra partier skulle tala med SD, eftersom det knappast var någonting nytt eller briljant som levererades.

När jag i dag ser vilka figurer som hyllar Marcus Storch påminns jag dock om hur föga intellektuellt denne resonerade. Aftonbladets Jonna Sima har på senare tid roat sig med att påpeka att den ena eller andra debatten innehöll för hög manlig andel, men den vinkeln användes plötsligt inte alls när två äldre herrar, som dessutom var vita och förmögna, möttes i Agenda. Den ene hävdade nämligen att man inte skulle tala med SD, eftersom ett sådant samtal snart skulle innebära diktatur, och då kan man plötsligt se bortom kön och etnicitet.
Vi kan ju börja med att titta på inslaget och därefter bedöma hur intelligent denna röst var:Det anmärkningsvärda var inte att en isolering av SD föreslogs, för det görs ständigt, utan att en person i Storchs position, med det budskapet, verkligen inte hade mer på fötterna än några av mediernas fånigaste framställningar.

Observera hur Marcus Storch direkt lägger fram den omvända matematiken, att en majoritet inte har röstat på SD, som om ingen annan någonsin har sagt detta tidigare, och att det var så begåvat att han rentav smålog åt sin egen genialitet. Ordentligt förvirrat blir det sedan när han i samma mening prisar pluralism, för att sedan förklara vilka åsikter som inte bör höras.

Det huvudsakliga budskapet, om man nu kan kalla det ett sådant, var att SD tydligen "successivt kommer att montera ned vår demokrati". När han faktiskt får frågan om hur det kommer att gå till, får vi veta att Storch snappat upp Jimmie Åkessons irritation över P3:s agerande, eller snarare hur det sedan förvreds, vilket rentav blir "vi ska inte ha P3 eller P4".

Självklart plockar han också fram Björn Söders gamla resonemang om olika nationer, och även det genom mediernas omvandling till att "samer och judar är inte svenskar". Detta är en idiotisk skendebatt, eftersom vi alla känner till att medborgarskap kan innehas av olika etniciteter, och att även de flesta judar och samer lär instämma i att deras folk finns.

Storch hade inte ens brytt sig om att ta reda på sammanhanget där Åkesson vägrade att "välja" mellan Putin och Macron, vilket Storch har förstått som "Putin är bättre än de andra".

Återigen, man har rätt att förespråka att inga andra partier ska söka stöd från SD, men om man vill framföra ett så pass häpnadsväckande påstående som att SD vill avskaffa demokratin, bör man kunna hänvisa till något mer än ett par rubriker i Aftonbladet. Marcus Storch har alltså framfört denna åsikt, låtit sig intervjuas om den och satt i går i en tv-studio för att argumentera för resonemanget. Någonstans borde han ha haft tid att åtminstone ta reda på vad som låg bakom rubrikerna.

8 kommentarer:

 1. Gubben ser synnerligen välmående ut. Har människan ingen som helst självrespekt? Agenda visar med all tydlighet varför stasi-tv ska läggas ned.

  SvaraRadera
 2. Storch Är ett riktigt stolpskott. Rune A är inte mycket bättre. Varför tar man in två gamla stötar som i princip håller med varandra i allt för att "debattera"?

  SvaraRadera
 3. Det går inte annat än att hålla med. Jag har i dagarna fört en del samtal med människor som inte gillar SD. En av dessa upprepar hela tiden att SD kommer att fortsätta växa till dess att de får makt och ansvar. Jag instämmer med honom om det givet att de andra partierna inte lägger om sin politik och går i SD:s riktning.

  Överhuvudtaget börjar jag bli rätt trött på dessa diskussioner om att SD måste isoleras. Tino Sanandaji intervjuades nyligen av Bert Karlsson. Han sa då en sak som jag hela tiden tyckt och bara kan instämma i. Denna sak är svenska politiker, mot erfarenhet och utan vetenskaplig evidens, talar för ökad invandring från utvecklingsländer. De menar nämligen att bara man fixar integrationen så kommer invandring från utvecklingsländer att bli en ekonomisk succé.

  Tino framhöll att detta resonemang är helt bakvänt. Först styr man naturligtvis upp integrationen av redan härvarande personer från utvecklingsländer. När man lyckats med integrationen, d.v.s. knäckt denna rätt hårda nöt, kan man börja snacka om att öka invandringen från utvecklingsländer igen.

  Idag när denna typ av invandring inte alls fungerar, dessa invandrare blir bidragsberoende och integrerar sig inte i samhället, måste självklart nyinflödet stoppas. Att sådana självklarheter inte går in i huvudet på politikerna i Sverige är ju helt otroligt. Hur korkad får man vara. Det är inte invandringen av högutbildade europeér och kineser som folk reagerar mot. Dessa klarar sig bra och försörjer sig själva. Det är den partiella förslumningen av Sverige, framväxten av utanförskapsområden präglade av kulturellt och ekonomiskt armod, som saken handlar om.

  En annan sak, som dock inte är aktuell just nu, är att det förvisso ur ett identitet högutbildade och framgångsrika kineser från Shanghai och Macao kom till Sverige. Kom det så många välutbildade kinseser i ett huj till Sverige skulle kanske vårt välstånd bestå men vår kultur, vårt språk och vårt folk skulle tappa i relevans och vi skulle riskera att upplösas som ett distinkt folk. Så hur många välutbildade och välintegrerade personer som helst bör vi inte heller ta emot. Det handlar om vår identitet som nordbor och svenskar och det är ju också värt något. Men detta är inte saken nu utan det är den stora invandringen av svårintegrerade personer från utvecklingsländer.

  Ingen har något särskilt bra integrationsrecept och därför kan detta vansinnesprojekt inte få fortsätta år efter år. Visionerna och luftpastejerna om det multikulturella samhället gör noll intryck på mig. Jag förstår inte värdet av att skapa ett multikulturellt samhälle bara för att. Visionen om det mångkulturella samhället har tagit sig religiöst-fanatiska uttryck. Det finns ingen rim och reson och det går inte att diskutera detta uppsatta målet i rationella termer med de troende.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "En annan sak, som dock inte är aktuell just nu, är att det förvisso ur ett identitet högutbildade och framgångsrika kineser från Shanghai och Macao kom till Sverige. Kom det så många välutbildade kinseser i ett huj till Sverige skulle kanske vårt välstånd bestå men vår kultur, vårt språk och vårt folk skulle tappa i relevans och vi skulle riskera att upplösas som ett distinkt folk. "

   Ska istället lyda:

   "En annan sak, som dock inte är aktuell just nu, är att det förvisso ur ett identitetsperspektiv även skulle vara problematiskt om högutbildade och framgångsrika kineser från Shanghai och Macao kom till Sverige. Om 10 miljoner välutbildade kinseser från detta lands mest välutvecklade regioner i ett huj kom till Sverige skulle kanske vårt välstånd bestå men vår kultur, vårt språk och vårt folk skulle tappa i relevans. Vi skulle riskera att upplösas som ett distinkt folk."

   Radera
 4. Tänk hur fel han har - SD har aldrig - sat sig emod Samer eller Juder ___ det är löjn . Sossarna var med Hitler på 40 talet - och V var med Stalin - Så hur har vi det med Valet ..

  SvaraRadera
 5. Är Storch lika dåligt informerad om bakgrundsfakta när han är med och tar beslut inom företagsvärlden också.

  SvaraRadera
 6. Lyssnade av en tillfällighet på Storch.
  De flesta brukar gå mot ett klarare sinne när de blir gamla.
  Hos Storch är det tydligen det motsatta förhållandet som gäller.
  Pinsamt, är ordet.
  //ER

  SvaraRadera
 7. "Marcus Storch direkt lägger fram den omvända matematiken, att en majoritet inte har röstat på SD..."

  Oerhört intelligent resonemang.
  Då föreslår jag att ALLA politiker från ALLA partier omedelbart slutar tala med varandra eftersom det inte finns ett enda parti som majoriteten har röstat på.

  /w

  SvaraRadera