onsdag 30 april 2014

Malin Björk (v) om sina migrationsvisioner
Den löpande EU-bevakningen i svenska medier är usel och i princip obefintlig. Inför Europavalet har denna dock intensifierats, varav SVTs satsning "Toppkandidaterna" förefaller vara bland de mer ambitiösa inslagen. Först ut i serien var Vänsterpartiets Malin Björk, tidigare bland annat känd för att ha stoppat ett flyg med en avvisad asylsökande, men nu förstanamn på partiets lista till Europaparlamentet.

Naturligtvis är en av hennes viktigaste frågor att öka flyktinginvandringen till Europa. Innan programledarna ställer frågor kring detta ämne, bjuds vi på ett mycket märkligt inslag, där de båda springer runt i parlamentsbyggnaden i Bryssel i jakt på högerextremister. Man får bland annat tag på Nick Griffin, partiledare för British National Party, som redan innan mötet stämplas som en av parlamentets mest "rasistiska" ledamöter. Som den naiva svensk hon är, ställer Camilla Kvartoft frågan:

"Men vi bor i en rik union. Ska vi inte visa solidaritet?"

Enligt min mening ger Nick Griffin en fullt rimlig beskrivning av migrationspolitiken, men den sammanfattas sedan direkt i studion med "så här grovt uttrycker sig alltså dina motståndare i migrationsfrågan". Observera att det egentligen är Malin Björk som ska frågas ut, varför ett intressantare grepp kanske hade varit att fråga om inte Griffin kunde ha en poäng, istället för att lägga upp bollen för Björk.
Det är märkligt att Europas invandringskritiker utan vidare samtliga stämplas som extremister, medan Miljöpartiets och Vänsterpartiets linje framställs som helt normal och verklighetsförankrad. Vi kan ju lyssna på vad Malin Björk faktiskt säger. Hon vill riva alla säkerhetssystem vid Europas gränser, för att istället satsa på "ett värdigt mottagande". Det låter sympatiskt och humant, men inser hon ens hur enormt många människor som skulle vilja komma till Europa och skulle göra det, om det endast fanns incitament och inga spärrar? Hon vill även avskaffa Dublin-förordningen, som alltså säger att man ska söka asyl i det första landet man kommer till. Istället vill hon att man ska kunna välja fritt bland Europas länder, vilket i praktiken kommer att innebära en ström till norra Europa. Slutligen vill hon naturligtvis att man ska kunna söka "asylvisum" utanför EU. När Tobias Billströms eviga mantra om att andra länder också bör "ta sitt ansvar" tas upp, säger Björk:

"Jag tycker att det är jätteviktigt att länder går före, så det tycker jag att Sverige ska fortsätta att göra."

Man går inte före, om ingen följer efter. Då går man själv. Det ska dock bli än mer verklighetsfrämmande i nästa andetag:

"Däremot tror jag att starka politiska vänsterkrafter kan ändra på den där uppfattningen att vi tar emot för många flyktingar. Den typen av förhållningssätt, den hör ju till extremhögern och populismen och rasismen. Vi ska ju driva en politik så att fler länder inser att ta emot immigranter och flyktingar är någonting positivt och någonting bra."

Camilla Kvartoft ställer då en rimlig fråga:

"Men om man då inför asylvisum, utan att komma överens om att EU-länderna ska dela på ansvaret, betyder inte det att ännu fler flyktingar kommer att söka sig till Sverige och de länder som är generösa i EU?"

Svaret från Björk är inte förvånande, men ändå fantastiskt:

"Jo, men det är ju någonting positivt med flyktingar och migration..."

I den inledande presentationen sägs att Malin Björk brinner för att värna välfärden, samtidigt som hon alltså vill öka flyktinginvandringen med miljoner. Och det är invandringskritikerna som skulle vara populister och extremister?

18 kommentarer:

 1. Det värsta är att hens parti, Miljöpartiet och F! tillsammans kan få upp mot 25 procent av rösterna om det vill sig riktigt illa. Nu lär dock inte F! komma in i riskdagen (OBS! Ingen felstavning), varför partiet förhoppningsvis tar röster från de två andra partierna.

  Detta bevisar bara att det största hotet mot Sveriges framtid inte är berikarna i första hand, utan en historielös, okunnig och självhatande befolkning, där många unga människor inte känner till kommunismens brott.

  SvaraRadera
 2. Hon är ju helt slut i huvudet, och jag är besviken på reportrarnas hårdvinklade språkbruk!

  SvaraRadera
 3. "Det är märkligt att Europas invandringskritiker utan vidare samtliga stämplas som extremister, medan Miljöpartiets och Vänsterpartiets linje framställs som helt normal och verklighetsförankrad."

  Visar ju återigen vilket politiskt håll vinden blåser inom media. Invandringskritiska blir främlingsfientliga och EU-kritiska blir EU-fientliga. Personer med kritiska åsikter om ovan blir "extremiste'. Personer som visar våld mot dessa kritiker blir "aktivister".

  Och nu viker SF ner sig för dessa "aktivister" som känt sig "kräkta" och hotat personalen efter att SF visat reklam för Sverigedemokraterna.


  SvaraRadera
 4. SÅ länge det unikt svenska axiomet
  "Invandringskritisk = rasist" gäller lär inget positivt hända i Sverige (eller EU)..

  SvaraRadera
 5. Kärringen är ju helt väck! Ursäkta mitt språk men nu är jag förbannad. Satt och kollade på dessa dokumentärer igår;

  Muslim Brotherhood Infiltrating Europe (1/4)
  http://www.youtube.com/watch?v=kM12FvorpK0&list=PL81AB331F530B8184&feature=share

  Lars Hedegaard - En tredje muslimsk offensiv mot Europa (1/2)
  http://youtu.be/qAM2aNgBxEI


  ..så ursäkta mig Tobbe.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Man hör ju klart och tydligt vilken sorts dold politisk agenda dessa två kulturmarxistiska reportrar har. Inför "intervjun" med Griffin säger dom
  -Han är en av de mest kontroversiella politikerna i EU
  -En av de mest RASISTISKA, fyller han då i med utragna rullande "r" så att det verkligen ska ringa in i öronen hos TV-tittare som eventuellt är hörselskadade.
  - Jaaa, svarar hon då och misslyckas totalt med att låta spontan.

  Tur de inte valde skådespelarbanan...

  I TV-studion bjuder hon sedan på ett praktexempel på "guilt by association" när hon säger att Griffin påstod att "det är vänsterliberalernas fel att flyktingar dör på Medelhavet".
  Vad Griffin i verkligheten sa var: "Att så många flyktingar kommer till Europa är den liberala vänsterns fel. De har gjort Sverige och Storbritannien till smultronställen för invandrare som riskerar livet för att ta sig dit".
  Det är inte samma sak som att påstå att den liberala vänstern medvetet förorsakar båtflyktingars liv på Medelhavet. Griffin anspelade visserligen på att den förment godhjärtade flyktingpolitiken indirekt leder till det men inte var en direkt avsikt.

  När det gäller invandringskritiska partier finns varken heder eller etik eller ens vilja till någorlunda korrekta citat hos journalisterna på SVT.

  Stig


  SvaraRadera
 8. Över en miljard människor lever i extrem fattigdom (enl. Sida http://www.sida.se/Svenska/Bistand--utveckling/Detta-ar-svenskt-bistand/En-dollar-om-dagen/och ) så om Björken vore någorlunda ärlig hade hon sagt "Jag tycker att det är jätteviktigt att Sverige går före med att ta emot större delen av världens en miljard extemt fattiga plus ännu fler som lever i relativ fattigdom (dvs upplevelsen av att vara fattig). Här i Sverige finns inga jobb men vi bjuder generöst på livstidsförsörjning. Och vi kan gärna fortsätta med att dränera fattiga länder på de unga och de få välutbildade för dessa länder är körda i alla fall".

  Vänsterns dolda agenda är att skapa ett nytt trasproletariat genom massinvandring av, lågutbildade, analfabeter och muslimska extremister och alla tiggande romer är det bästa som hänt Sverige det senaste seklet i deras ögon. Därför är det väldigt konstigt att någon kan ha en så sympatisk, öppen och ärlig framtoning som denne Björk och samtidigt i lönndom bära på en genomfalsk agenda. Det påminner om den utstrålning av ärlig övertygelse som religiösa fanatiker har hur vidriga, hatiska och destruktiva dogmer som än finns i bakgrunden, inom sekten.

  Stig

  SvaraRadera
 9. "Jag tycker att det är jätteviktigt att länder går före, så det tycker jag att Sverige ska fortsätta att göra." påstår neobolsjeviken i TV-studion.

  Det mer korrekta ordet är "asylsökande" och bland dem är det bara 10 % som får flyktingstatus enligt Arnstberg och Sandelins bok Invandring och mörkläggning vilket i sin tur bygger på officiell statistik.

  Man ska inte för ett ögonblick tro att varken denne Björk eller någon annan vänsterpartist som är så engagerade i flyktingpolitik inte känner till att det bara är ett minimum av de asylsökanden som är verkliga flyktingar och resten bidragsturister och lycksökare. En del är kanske halvfattiga men fattigdom är inget flyktingskäl.

  Över en miljard människor lever i extrem fattigdom (enl. Sida http://www.sida.se/Svenska/Bistand--utveckling/Detta-ar-svenskt-bistand/En-dollar-om-dagen/och ) så om Björken vore någorlunda ärlig hade hon sagt "Jag tycker att det är jätteviktigt att Sverige går före med att ta emot större delen av världens en miljard extremt fattiga plus ännu fler som lever i relativ fattigdom (dvs upplevelsen av att vara fattig). Här i Sverige finns inga jobb men vi bjuder generöst på livstidsförsörjning. Och vi kan gärna fortsätta med att dränera fattiga länder på de unga och de få välutbildade för dessa länder är körda i alla fall".

  Vänsterns dolda agenda är att skapa ett nytt trasproletariat genom massinvandring av, lågutbildade, analfabeter och muslimska extremister och alla tiggande romer är det bästa som hänt Sverige det senaste seklet i deras ögon. Därför är det väldigt konstigt att någon kan ha en så sympatisk, öppen och ärlig framtoning som denne Björk och samtidigt i lönndom bära på en genomfalsk agenda. Det påminner om den utstrålning av ärlig övertygelse som religiösa fanatiker har hur vidriga, hatiska och destruktiva dogmer som än finns i bakgrunden, inom sekten.

  Stig

  SvaraRadera
 10. Tobbe!
  Jag har levt den första halvan av mitt liv under kommuniststyre.
  Jag kan intyga - på heder och samvete - att kommunister och deras fans är så inihelvete dumma i huvet att de borde ha långvarig ( helst livslång ) medicinsk förvaring nånstans i Sibirien.
  De har förpestat livet för många miljoner människor under många år, de har mördat åtskilliga miljoner ( historiker får under årtionden försöka räkna ut antalet men deras forskning blir aldrig klar ) ändå får de härja fritt i Sverige med en agenda att skicka tillbaka Sverige till medeltiden.
  Om någon kan förklara mig vad är det för fel på svenskarna som år efter år röstar på dessa parasiter kan räkna med en inbjudan till en grillfest hos mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kraftiga och utstuderade desinformationen från massmedia som ligger som en våt filt över den politiska samhällsdebatten och bristen av framförandet av saklig information till de breda massorna?

   Radera
  2. "Enligt en färsk Demoskopundersökning vet 95 procent av de svenska skolbarnen vad Auschwitz står för. Det är bra, men siffran ska upp till 100 procent. Däremot är det oroväckande att 90 procent av eleverna inte vet vad Gulag representerar".

   Se där en av rförklaringarna!

   Med lite tankearbete kan man väl även sluta sig till orsaken.

   Radera
 11. Något som jag reflekterade lite över när jag läste det här inlägget är hur snabbt "fri invandrings"-förespråkarna har flyttat fram sina positioner. Min uppfattning är att på bara 3-4 år har vidöppna gränser utan några som helst krav på den som vill komma hitblivit den självklara positionen för alla politiskt korrekta.

  /Fredrik H

  SvaraRadera
 12. Otroligt hur dessa kommunister lyckats förföra ungdomar på nytt. Skammen efter Murens fall är som bortblåst och alla miljoner östeuropéers lidande under kommunismen är redan sopat under mattan.

  SvaraRadera
 13. Vid 6:05 : "Vi har en uppgift att vrida om vad man får lov att tänka"..
  Ganska talande citat från en vänsterist. Den fria tanken är farlig och skall kväsas!

  SvaraRadera
 14. "Jag tycker att det är oerhört trist och oroväckande och sorgligt att lyssna på den här typen av politiker som står för allt det som vi är motsatsen till, alltså, eh..."

  "Det här, det är bara populism och rasism, och vi lovar i Västerpartiet att vi kommer stå väldigt starka som motkraft till det. (applåder)"

  Det här är precis det som Tullberg diskuterar i sin senaste bok Låsningen (sida 39). Man för inte fram några argument. Man bara presenterar sin moraliska indignation över motståndarens politik, som om denna i sig självt skulle utgöra ett argument för att politiken är dålig. Något mer anses inte behövas.

  SvaraRadera
 15. Här skriver Soran om detta:
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bjork-visar-att-mod-kan-vara-straffbart_3518496.svd
  MEN frågan är om detta är mod eftersom det verkar som om kvinnan inte förstått att agerandet skulle vara olagligt. Alltså något annat . .

  SvaraRadera
 16. Mycket fiction lite facts samt vänsterns "brilljanta" sätt att "slänga käft". . Varför ha ett EU där några går före? Ska man vänta med att alla hjälper till? Detta tar längre tid . . ger inte det samma dåliga effekt som att asylhanteringen fungerar dåligt?

  SvaraRadera