måndag 9 februari 2015

Dagens hyckleri: Anders Lindberg
Aftonbladets Anders Lindberg tillhör som bekant de där goda människorna som är för allt som anses fint, utan konsekvensanalys och oavsett om de olika ståndpunkterna går tvärs emot varandra. Ett typiskt exempel är alla de vänstermänniskor och liberaler som förfäras av antisemitism, men samtidigt vill maximera muslimsk invandring. Idag bjuder Lindberg på ett sådant meningslöst alster. Det inleds med en utläggning om halshuggningar i Saudiarabien, men vi förstår att det snart ska övergå till svenskens skuld:

"Det är svårt att inte känna äckel inför att Saudiarabien är ett av de viktigaste länderna för svensk vapenexport. Bara ett fåtal andra länder visar samma förakt för mänskliga rättigheter. Saudiarabien är i klass med Nordkorea, Iran och möjligen Burma, länder Sverige aldrig skulle få för sig att beväpna."

Svensk vapenexport ger oss inkomster, men det gör varken till eller från för förtrycket, eller halshuggningar, i Saudiarabien. Vi säljer avancerade vapensystem, som landet ska använda mot yttre fiender, och inte svärd.

Anders Lindbergs stora hyckleri ligger i att han i alla lägen försvarar islam i Sverige, och vill maximera den muslimska tillströmningen, men tar avstånd från ett land där ideologin utövas i praktiken. Vi bjuds på mer:

"Utrikesministern har sagt att Sverige ska stå för en feministisk utrikespolitik. En bra ­början vore att sluta beväpna en av jordklotets mest kvinno­förtryckande regimer."

Nu stödjer sannolikt inte alla muslimer i Sverige den saudiska varianten wahhabism, men en viss andel lär göra det. I värsta fall ska vi bli ett nytt Saudiarabien, i bästa fall ett Egypten. Lindberg vill alltså att vårt land ska sluta tjäna pengar på att stärka Saudiarabiens försvar, samtidigt som han i Sverige vill flytta fram positionerna för själva grunden för halshuggningar och kvinnoförtryck. Att stoppa den utvecklingen, det vore i sanning en bra början.
3 kommentarer:

 1. Mig veterligt sponsrar Saudiarabien wahhabismen genom de många moskeer som Saudiarabien låter bygga i Sverige. Så Anders kan vara lugn, det blir en win-win situation, även för honom då han vurmar för islam i Sverige. /V

  SvaraRadera
 2. Lindberg - som alla andra islamofiler - förklarar aldrig VARFÖR jag skall uppskatta muslimer.

  Det finns inte ett enda land i hela världen som uppskattar muslimsk invandring eftersom alla vet att där det finns muslimer.där skaver det. Alltid och överallt. Helt utan undantag. Inte ens muslimska länder gillar andra muslimer.  SvaraRadera
 3. Jag känner äckel inför att de saudiska hycklarna inte släpper in syrierna i landet, de "muslimska bröderna och systrarna" minsann, utan gärna prackar på svenskarna i stället. Ännu äckligare blir därmed bidragen till moskeer i Sverige. Äckligt är också att den saudiske ambassadören bjuds in till Nobelfesten medan företrädare för det demokratiskt i Sveriges riksdag invalda partiet Sverigedemokraterna nekas.

  SvaraRadera