måndag 15 juni 2015

Socialdemokratisk hyllning av DÖ


Trots ett bekvämt jobb som ledarskribent ser Ingvar Persson
sig sannolikt som "arbetare", vilket markeras med rutig skjorta.


På ledarsidan i dagens Aftonbladet bjuder Ingvar Persson på ännu ett märkligt angrepp på Sverigedemokraterna, med rubriken "Äntligen ett stopp för SDs falskspel":

"Då bestämde sig Sverigedemokraterna för att skriva om regelboken. Trots att de lagt ett eget förslag röstade Sverigedemokraternas riksdagsledamöter för den borgerliga budgeten. Inte för att de stödde alliansens förslag utan bara för att sätta käppar i hjulet för regeringen.
Utpressning och klassiskt falskspel."

Fel. Sverigedemokraterna röstade naturligtvis på sitt eget förslag. I nästa runda, då man endast hade att välja mellan två budgetförslag, där man såg båda som skadliga för Sverige, valde man att rösta på Alliansens, vilket för övrigt även allianspartierna gjorde. Tanken att det finns en "regelbok", bygger på den sedan länge förlegade bilden av två block, där "De rödgröna" blev större än "Alliansen", vilket gör att dessa "rödgröna" förtjänar att regera trots att Socialdemokraterna och Miljöpartiet inte samlade mer än 37,9 procent. Med det eviga stödpartiet Vänsterpartiet får man ytterligare 5,7 procent, men fortfarande ingen majoritet. I den socialdemokratiska världen innebär en utebliven röst på Löfvens budget "utpressning" och "falskspel". Eftersom fortsatt massinvandring och avståndstagande från SD är överordnat allt annat i svensk politik, skapade man sedan DÖ, vilket innebär att den så kallade oppositionen stöder regeringen. Denna manöver är kanske formellt inte odemokratisk, men den skulle sannerligen kunna kallas för falskspel. Oavsett om man röstade på Vänsterpartiet eller Kristdemokraterna får man då Socialdemokraternas politik och, inte minst, Miljöpartiets migrationspolitik.

Persson ställer sedan frågorna (stavfel korrigerade):

"Så, hur kan det komma sig att morgondagens omröstning ändå är så omstridd? Varför revolterar moderata riksdagsledamöter och varför går avdankade direktörer som Sören Gyll och Lars Kylberg till angrepp mot överenskommelsen?"

Naturligtvis därför att DÖ är en mycket onaturlig manöver, men i det socialdemokratiska sinnet ligger farliga tankar och ett fruktansvärt scenario bakom:

"Därför att det förstås finns ett alternativ. En borgerlig regering skulle säkert kunna få Sverigedemokraternas stöd. Då skulle skattesänkningspolitiken kunna fortsätta, men det finns förstås ett pris. Inskränkningar av asylrätten och en hårdare migrationspolitik."

Man skulle kunna vända på det och säga att DÖ garanterar fortsatt massinvandring. Hårdare migrationspolitik är inte ett pris som Sverige skulle betala, utan en belöning till hela folket. Att Alliansen valde att lämna över regeringsmakten istället för att tala med SD visar hur sjukt det politiska klimatet är i detta land.

Inbakat i Perssons ledarkrönika finns en komisk filmsekvens, där Karin Pettersson, av alla människor, ska förklara DÖ. Det blir förstås en vinklad, för att inte säga lögnaktig, beskrivning. Förutom att tala om SDs "rasistiska politik" och givetvis "rötter i nynazismen" staplas märkligheterna på varandra:

"Med sina 13 procent ville SD hålla övriga 87 procent gisslan."

Dessa 87 procent. Om ett nyval skulle hållas nu handlar det nog snarare om 80 procent, men är det sunt i en parlamentarisk demokrati att sju partier, 87 procent av kammaren, går samman för att föra en gemensam politik? Om de övriga partierna helt enkelt hade valt att tala med SD och överhuvudtaget behandla dem som det invalda parti de faktiskt är, skulle situationen inte ha behövt uppstå. Det handlar inte om att "hålla gisslan", utan om ett parti som följer sin egen linje. Även om Alliansen är det viktigt att slira på sanningen:

"Stefan Löfven försökte först sträcka ut handen över blockgränsen till Alliansen."

Nja, eftersom Stefan Löfven är en mycket oskicklig politiker så kombinerades den där "utsträckta handen" med hätska utfall mot Alliansen. Framför allt är det mycket bisarrt, att om vi nu ska ha två block där det ena ska utgöra opposition, det anses självklart att dessa båda block ska gå samman endast för att frysa ut ett enda parti. Stefan Löfven vill alltså sitta i en regering med Miljöpartiet, få stöd av Vänsterpartiet, samtidigt som han förväntar sig stöd från borgerligheten. Man måste vara en mycket självgod socialdemokrat för att uppfatta det som naturligt.

I Karin Petterssons patetiska framträdande upprepas lögnen om att SD valde Alliansens budget istället för sin egen. Observera att hon inte ens drar sig för det fortfarande idiotiska "vars ledande företrädare viftar med järnrör på stan", en referens som i dessa medier anses mycket relevant och fyndig.
3 kommentarer:

 1. Alla dessa lögner, grova överdrifter och snedvinklingar är säkert fullt medvetna och kallas för "agendasättande journalistik". Det är så nära Goebbels propagandaretorik man kan komma eller kanske värre eftersom Goebbels aldrig låtsades att han inte förstod självklara saker ( hans mindervärdeskänslor pga sitt handikapp (klumpfot) var nog för stor för att han skulle kunna spela idiot).
  Aftonbladet förlitar sig öppenbarligen på att de har en läsekrets bestående av folk med mkt dåligt minne, låg intelligenskvot, oförmåga att göra den enklaste konsekvensanalys eller kanske rent av vill bli lurade av mytomaner som Ingvar Persson och Karin Pettersson. Ja, det kanske är en sådan läsekrets Aftonbladet har men även de mest trögtänkta reagerar till slut och AB:s läsekrets krymper rasande fort (40 % minus i annonsintäkter enligt Nya Tiders förra nummer är ett mått på AB:s nedgång).
  Finns det ingen självbecarelsedrift akls hos kvällspressebs journalister? Chefredaktörerna Mattson och Helin klarar sig nog men en stor del av journalistkåren hamnar i utanförskap vilket visserligen ger en gedigen grund för att förstå blandkulurens negativa konsekvenser.

  Stig

  SvaraRadera
 2. Löfvens förklaring till DÖ ligger nära alla statskuppers diktatorer; det var nödvändigt för att rädda nationen.

  SvaraRadera
 3. Gud vilken nolla. Rutig skjorta, orakad och ovårdat hår. Kan Ingvar Persson se mer socialdemokratisk ut? Karln är inte precis mån om sitt utseende.
  Aftonbladets ledarredaktion är ett gäng efterblivna losers. Precis som den här regeringen.

  SvaraRadera