söndag 27 mars 2016

Dagens citat: Göran GreiderDen gamle anhängaren av en ideologi som brukade förkunna att "religion är ett opium för folket" har en liten lektion till oss i terrordådens tid och hänvisar till en sorts recension som han för några dagar sedan gjorde av Koranen.

Vad Greider egentligen vill säga med ovanstående meddelande är något svårtytt, men vi kan gissa. Sannolikt är det en insats för att som vanligt ursäkta denna religion, genom att hävda att innehållet i själva verket är någonting helt annat än de uttryck vi dagligen ser. Det är också något förmätet av honom att antyda att nu när han själv har läst den, har den lästs på ett sätt som ingen tidigare har gjort, men som alla borde göra.

Den där recensionen som han har låtit skriva i Dala-Demokraten är en bisarr och torftig historia. Han har förstås enbart positiva omdömen:

"En intensiv stämning arbetas upp."

"Det är nästan så att morgontidiga böneutrop hörs ur boksidorna."

Vi får veta att boken förvisso är patriarkal:

"men att de regler som under Muhammeds tid infördes trots allt innebar ett framsteg gentemot tidigare traditioner."

Den absolut finaste rekommendationen från Greider torde vara:

"Andra surans 273:e vers borde mobiliseras för välfärdsstatens skattepolitik."

Man kan läsa Koranen välvilligt, man kan läsa den illvilligt, och man kan plocka fram våldsamma delar ur Bibeln, men mycket väsentligare är att fundera kring hur islam ser ut i praktiken och vilka följder religionen ser ut att få i de samhällen där den får fäste.
11 kommentarer:

 1. Ja, och tänk vad PK-människor, kommunister och präster gillar att prata Islam och Koranen när kristna högtider firas! Skulle ett muslimskt land göra motsvarande? Knappast!

  SvaraRadera
 2. Kommunisten Greider gillar ju skatter så den muslimska extraskatten som tas ut på oss otrogna hundar som inte bekänner oss till islam ligger honom förstås särskilt varmt om hjärtat.

  SvaraRadera
 3. Å andra sidan, varför ska man överhuvudtaget läsa fantasiprodukter som nu Bibeln och koranen?
  Man kan leka med sina barnbarn, gå ut och gå, ta en fisketur, laga lite god mat.
  Den här Greider försöker hela tiden vara där och påverka andra människors liv, ställa till med dumheter för folk.
  Jag kan inte förstå det här riktigt, prata en massa nonsens och skriva än mer nonsens.
  Fast det är klart, han får ju betalt för det.

  SvaraRadera
 4. Jag har tyvärr inte läst koranen men de utdrag som finns på nätet ger ett barbariskt, sadistiskt, hatfyllt och krigiskt intryck. Koranen innehåller över 100 verser där våld, mord eller terror uppmuntras.
  Göran Greider har förmodligen läst koranen som fan läser bibeln. I början lär det vara fredliga verser men mot slutet kommer hatverserna och enligt islam ska senare verser prioriteras framför tidigare om det uppstår motsägelser. Verserna om att hjälpa människor i nöd gäller dessutom enbart muslimer precis som det femte budordet i GT "Du skall inte dräpa" enbart gäller judar.
  "Det skulle lätt gå att ställa samman en citatsamling med mycket milda verser ur Koranen (och lika lätt att ställa samman en militant, precis som med Bibeln). Några exempel: ”Det finns intet tvång i religionen”..."
  Viktigt för Greider att påpeka att även i Bibeln finns militanta verser, dvs i Gamla Testamentet som.är viktigare för judar än för kristna. (Vilken kristen följer t.ex. de skrattretande burleska verserna i Ordspråksboken?)
  Att det inte skulle finnas något tvång i religionen är väl en sådan där versxsom har ersatts av en nyare vers som uppmanar muslimer att mörda avfällingar, apostasi är ett grovt brott inom islam vilket bla. Mona Walter har fått erfara.
  " Liksom i evangelierna, sätts de rika ofta åt i Koranen"
  Där har vi det främsta svaret på varför Greider gillar koranen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Som en gyllene ring i trynet på ett svin är skönheten hos en kvinna som saknar vett"
   Ords 11.22
   Så illa är väl inte Ordspråksboken..

   Radera
  2. He he, nej inte alls illa och jag skrev ju "skrattretande burlesk" vilket kan uppfattas som positivt men den är kanske inte speciellt omtyckt av fromma kristna.

   Radera
 5. Uppenbarelseboken 13:7 Och vilddjuret (Islam) fick rätt att strida mot de heliga och besegra dem, och det fick makt över alla stammar och folk och språk och länder. 8 Alla jordens invånare kommer att tillbe det, alla som inte från världens skapelse har sitt namn skrivet i livets bok som tillhör Lammet som är slaktat.


  SvaraRadera
 6. Jag tror kristna och sekulära västerlänningar underskattar det gemenskapsband som via omskärelsen förbinder judar och muslimer. Tas de yttre attributen bort så kan judar och muslimer inte skiljas från varandra. Nakna är de lika varandra. Icke omskurna är olika dem. Greider som är omskuren judisk svensk vet att judarna historiskt sett har levt tryggare i muslimska samhällen än kristna.

  SvaraRadera
 7. Han har säkert den ekonomiska lösningen på problemet,då om vi skulle ge migranterna pengar enligt Koranen handlar det om runt 1oo kr per person Vilket skulle vara en besparing på säkert 100 miljarder på Migrations kontont.

  SvaraRadera
 8. Om krigsherren Muhammed med sitt harem, inkl. en sexårig fru, ska betraktas som ett "framsteg", efter fredsprinsen Jesus predikningar, tål verkligen att fundera på.

  Inte heller väst tycks följa Jesus fredliga budskap, men snarare följa mer konfliktskapande protokoll som ger makt och kortsiktig rikedom till de girigbukar som medverkar på Bilderberggruppen, samma individer som äger fulmedierna och ljuger dygnet runt genom dem.

  Om muslimerna ex. ser regeln om att torkar sig i röven med vänsterhanden och att äta med högerhanden som ett framsteg så låt det vara så. I öknen finns det oftast inte mycket vatten eller tvål, så det är nog visdom.

  Ett ännu större framsteg vore naturligtvis om mänskligheten kunde förstå vad tillväxt av population i några generationer leder till för naturen, nämligen öken. Geten har inte förstått, människan kan förstå, men tycks inte vilja, undantaget sju individer i Sverige som röstade rätt.

  Kommunismen har ibland visat sig byxad att skapa nedväxt och mer balans vad gäller population, ex. i Kina. Kuba har visat prov på låg banadödlighet och ekologisk hållbarhet också, men intelligens inom kommunismen är ingen garanti mot människans dumhet, vilket vi såg vid Aralsjöns ödeläggelse.

  Kapitalismens överstepräster har, lika lite som de sekteristiska prästerna, visat någon större potential, utan verkar snarare medvetet skapa den misär som gör att människor kräver illusioner.

  Enade står de och gör propaganda för en av de mest extrema formerna av vilseledning som någonsin existerat på planeten, nu inkl. EU-vurmaren Göran Greider.

  Han kanske kallar sig kommunist, men frågan är för vem han verkligen arbetar?

  ”Våra pionjärer fängslades för de drev med präster och gud och dagens vänster bugar för präster som är minst lika reaktionära. Bara att de kommer från en annan del av världen.”
  / Johannes Regell (Källa: https://nyheteridag.se/plus/socialisterna-i-vastervik-om-vansterns-installning-till-boneutrop-man-sviker-sin-rorelses-historia/)

  Beror det inte på vanlig dumhet, eller ren elakhet, så beror det garanterat på korruption. Alla problemen är naturligtvis närbesläktade fulheter.

  SvaraRadera