onsdag 14 november 2012

Erik Almqvist lämnar sina uppdrag


Idag dök det då upp en film där det framgår att Erik Almqvist verkligen uppträtt olämpligt och använt sig av rasistiska förolämpningar för två år sedan. Personligen tycker jag inte att detta är någon större sak - Sveriges framtid är viktigare än vad en enskild företrädare sagt under tjafs på krogen. Dock bör en välkänd riksdagsman tänka på hur han uppför sig i offentligheten, och beslutet att frånta Almqvist hans uppdrag var helt riktigt, särskilt med tanke på att lokalpolitiker runt om i landet utesluts just på grund av olämpligt språkbruk. Själva filmen i sig är rätt löjlig - den innehåller barnsligt tjafs fram och tillbaka, något som är helt ovärdigt en riksdagsledamot.

Som man kan vänta sig är det idag julafton på de olika redaktionerna. Ulf Kristofferson fick tillfälle att skina lite extra med utläggningar om "människosyn" osv.

Länk till Expressen

Ett par triumferande krönikor:

"Expressen avslöjar SD"

"Jag vill förstås framhålla Holmén och Baas, som jobbar i Expressens prisbelönta grupp för undersökande journalistik, men också de som så väl redigerat materialet: Jenny Modin och Erik Gustsfson som gjort tv-inslagen och Göran Forsberg som ritat tidningssidorna."
Nja, så fantastisk, grävande journalistik var det väl inte? Man har hittat en film.

Julafton är det även för den evigt SD-hatande undersköterskan Ann-Charlotte Martéus, som verkligen lever upp och tar till storsläggan. Hennes krönika är så grov och dum att den inte skulle ha publicerats om den gällde något annat än just SD:

"Christian Westling och Kent Ekeroth, får mig att tänka på tyskt 30-tal."
Ja, det har vi hört förut; invandringskritik är lika med Nazityskland.

"Ingen anständig människa kan rösta på SD. Så är det bara. Att ge sitt stöd åt SD är att ge huliganer med psykopatiska gapskratt i fickan, en del av makten över landet. Det är oursäktligt."
Då är alltså 330 000 svenskar oanständiga. Man bör också minnas hur exempelvis före detta SSU-basen Anna Sjödin uppträdde på krogen - det var slagsmål och rasistiska tillmälen. Kan ingen anständig människa rösta på Socialdemokraterna heller?Jag är inte helt säker på att detta leder till minskad opinion för partiet. SD-anhängare är rätt luttrade vid det här laget, och vana vid ständiga mediekampanjer. Man har nog också förmågan att se denna incident i dess rätta proportioner.

Länk till Svd
Grön Ungdom kommenterar
Analys från Svd
Artikel i GP
Kommentar från GP
GP dagen efter
Kritik från partidistrikt
Kommentar i Svd
Kommentar i Svd II
Aftonbladet nästa dag
Oisin Cantwell
Kommentar i Svd III
Kommentar i Svd IV
Svd 17/11
Artikel i Aftonbladet

1 kommentar: