fredag 18 januari 2013

Dagens hyckleri: Caroline Szyber
Kristdemokraternas rättspolitiska talesperson Caroline Szyber (kd) är känd för att vara en varm förespråkare för massinvandring. Idag gör hon dock ett utspel mot gängkriminalitet, som blir en uppvisning i skygglappar och hyckleri.

"Gängkriminaliteten är idag fullt utvecklad i de flesta större städer i Sverige. Mord, grova rån och skjutningar på öppen gatan har blivit vanliga inslag i nyhetsrapporteringen, nu senast de brutala rånen i Täby och Södertälje.

I delar av Malmö, Stockholm, Södertälje och Göteborg är det under perioder svårt för polis, ambulans, brandtjänst och lokaltrafik att utföra sitt arbete på grund av angrepp från ungdomsgäng. Enbart i Rinkeby och Tensta var det våldsamt upplopp vid minst sju tillfället under 2012. Skadegörelse, hot och våld skapar rädsla, otrygghet och vantrivsel."

Ja, Caroline, varför blir det så här i de orter du räknar upp? Hon föreslår ett antal åtgärder, självklart utan att beröra grundproblematiken; den ohämmade massinvandringen från Afrika och Mellanöstern.

"För att förebygga att unga söker sig till gäng behöver vi satsa på stöd till familjer, stärka skolan, motverka utanförskap och öka möjligheterna för unga att få jobb."

Hon föreslår dessutom ökat vittnesskydd och ökad polisnärvaro:

"Vi föreslår vidare att fler poliser ska vara synliga i områden med hög brottslighet och i områden med aktiva kriminella gäng. Forskning visar att ökad direkt patrullering i områden med hög brottslighet fungerar brottsförebyggande. Till varje skola bör det vara knuten en särskilt utnämnd polis, som ska lära känna elever och personal, och som dessa ska kunna vända sig till om de upplever sig utsatta för brott."

Dessa förslag är inte mycket värda så länge man insisterar på att bedriva den vansinniga invandringspolitiken. Vi ska alltså fortsätta att ta in tusentals nya rekryter varje år, och kompensera detta genom att ösa mer pengar på problemen, samt öka poliser i bostadsområden och skolor(!). Det finns dock inga åtgärder i världen som kan hantera eller absorbera den volym av flyktinginvandring Sverige har. Det är inget roligt samhälle Szyber strävar mot. Varför är det nödvändigt att förvandla Sverige till ett Brasilien eller Sydafrika?

Artikel i SvD

Ett litet sidospår: Caroline Szyber skall alltså vara högutbildad, men har följande engelska beskrivning av sig själv på sin hemsida:

Caroline Szyber, member of parliament for the Christian democrats, on the committee of Justice and committee on European Union Affairs. I´m the head of the party in Stockholm’s city. Before I became a member of parliament she use to work as a political adviser in the parliament and before that as a lawyer. I have a master of Law and a master in political science.
I have lived and study abroad in the US, in India and in Slovakia. In India she did a field study about women in local politics and how women’s presents can affect politics.

Detta stycke ger snarare intrycket av någon som inte gått i skolan alls, och det är mycket oklart hur kvinnors presenter påverkar politiken. Och sverigedemokrater skulle vara obildade?


6 kommentarer:

 1. Det är ju ett experiment för tusan!

  SvaraRadera
 2. Hittar ingen advokat med det namnet. Kanske kollade fel.
  http://www.advokatsamfundet.se/Behover-du-advokat/Sok-advokat1/

  SvaraRadera
 3. Visst är Caroline en hycklerska av stora mått, men nog drar
  hon ordentligt med röster...till SD!

  SvaraRadera
 4. Anonym 2: Ja, visst är det så, men det är ändå lite skrämmande att en person som inte ens kan beskriva sig själv på ett vettigt sätt, sitter i riksdagen och bestämmer över oss.

  SvaraRadera
 5. Hon kan inte skriva en vettig engelska. Pinsamt.

  SvaraRadera
 6. Det läskiga är att det finns folk med era åsikter som sitter och bestämmer i detta land. Men ni har ingen framtid då det är ni som är obildade och extremt trångsynta. Szyber är en intelligent och påläst tjej som kommer ställa till fortsatta problem för er. Det är komiska är att ni inte ens förstår hur smart hon är...

  SvaraRadera