måndag 28 januari 2013

Vänstertrams om gruppvåldtäkter


Vi är nog många som minns Gudrun Schymans tal om att det råder samma patriarkala förtryck i Sverige som i Afghanistan, och att svenska män följaktligen inte är mer jämställda än talibaner. Det gör även Gudrun Schyman till lika förtryckt som en afghansk kvinna, trots att hon omaskerad får resa runt som hon vill, uppbära hög lön, och vara chef över åtskilliga män.

 

Idag skriver Carina Hägg (s) i samma anda på Newsmill, under rubriken "Samma mekanismer bakom gruppvåldtäkt i Indien och Sverige".

"Dock agerar inte majoriteten män emot att våld och kontroll av kvinnor är kopplat till maskulinitet och därmed till manlig maktutövning. Genus ses automatiskt som kvinnor men genus har alltid handlat om kvinnor och män."

Nej, maskulinitet är i den svenska kulturen knappast kopplat till våld mot kvinnor, än mindre våldtäkter. Män får här inga maskulinitetspoäng av andra män för att de har våldtagit en kvinna, tvärtom.

"Näthatet begränsar kvinnors i det digitala rummet. Starka civila samhällen och ett aktivt jämställdhetsarbete är nödvändigt. Men också män måste i ökad omfattning ifrågasätta dagens maskulina norm och ta del i samtal om hur våld kan undvikas, varför uppkommer våldtäkter.
 
Varför hatar män intill förgörelse självständiga kvinnor?"
 
När en person som Hägg skall ta upp de här frågorna, blir det så oerhört förljuget, eftersom hon inte kan beröra verkligheten, och den egentliga bakgrunden till gruppvåldtäkter. I Sverige förs som bekant ingen statistik över etnicitet i brottssammanhang, men i de fall av gruppvåldtäkter som jag känner till, har det inte i ett enda fall utförts av etniska svenskar. Gruppvåldtäkt är ett fruktansvärt och groteskt brott, och det är därför desto angelägnare att kunna diskutera de verkliga orsakerna till detta brott.
 
Svenska ungdomar, som med den svenska
könsmaktsordningen i åtanke, begått en
gruppvåldtäkt

Om samtliga gruppvåldtäkter utförs av personer med bakgrund i Mellanöstern, Nordafrika och Afrikas horn, kanske det är något i dessa kulturer som gör gärningsmännen mer benägna att begå detta brott? Troligen hänger det bland annat samman med den allmänna synen på kvinnor i dessa kulturer, en syn som faktiskt inte alls är den samma som i Sverige. I många av dessa länder ses också det kvinnliga offret som skyldigt, och riskerar att både stötas ut ur sin familj, bli mördad, eller till och med straffad av staten.
 
Anledningen till att vi i Sverige har gruppvåldtäkter är direkt kopplat till massinvandringen, men detta kan Carina Hägg förstås inte nämna, och då blir det bekvämare att tala om att detta beteende skulle vara kopplat till uppfattningar om maskulinitet, och att svenskar beter sig precis som män i exempelvis Afghanistan. Carina Hägg kan ju jobba för "aktivt jämställdsarbete" och att ifrågasätta "maskulina normer", men så länge hon samtidigt arbetar för massinvandring från mycket främmande kulturer, är hennes ord ingenting värda.
 
 
 
 

7 kommentarer:

 1. Vi känner igen detta nu.
  Uppror i Göteborg och hela media skriker att lärare måste lära sig förstå dagens ungdomar och sociala medier när norsk media skriver att detta är ett icke nordiskt beteende och har med en video där är 99% mångkultur, förutom svenskar förstås.
  Lindberg pratar om antisemitism som om det är svenskar (SD) som har blivit mer hatiska i allmänhet när det är bevisat att det är muslimer som till absolut största del orsakar detta.
  Man skriver om att huvudlössen är på väg tillbaka i sverige och alla forskare står som frågetecken och förstår inte vad det beror på men samtidigt borde man väl se ett tydligt samband att vi importerar folk från länder där huvudlössen är mycket vanligt och att det sprids till svenska barn på dagis osv.

  Och så detta, hur kan man tro eller förklara att svenskar plötsligt har blivit värsta kåtbockarna. Frågan ska inte vara varför våldtäkter uppkommer, utan vilka människor från vilka länder utför våldtäkterna. Det finns ju tydlig statistik som visar detta att det är människor med utländsk bakgrund som till absolut största del begår våldtäkter. Se bara på norge, 2009 skrev man att ” Invandrare ligger bakom alla överfallsvåldäkter i Oslo. Det skriver tidningen Dagbladet idag. Av samtliga 41 anmälda överfallsvåldäkter de tre senaste åren har alla förövare varit icke-västliga invandrare, enligt uppgifter från norsk polis.” Varför skriver inte svenska medier lika flitigt om detta som norge gör? Man pratar gärna om problemen och lösningar, men ser inte till vad som är den faktiska anledningen till att sverige nu har näst högst, om inte högst, andel våldtäkter i hela världen. Tyvärr ser vi bara början av problemen, att invandringen påverkar precis alla områden i det svenska samhället, och inte är det tal om några positiva påverkningar.

  https://www.youtube.com/watch?v=fGDb5Nh3W_8

  SvaraRadera
 2. Samma visa med hela feministklicken, hatar att dras med i smutsen för vad dessa invandrare gör. Vidare så gör de kvinnor en stor björntjänst då sanningen hade kunnat hjälpa flera kvinnor att undvika situtioner/områden där de löper större risker för våldtäkter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, att erkänna att det faktiskt är invandringen som är probelemet och att den största majoriteten av våldtäkter utförst av invandare (och av den delen mest av icke-europeer) är ju inte att vara rasistiskt. Det är att verkligen värna och bry sig om alla kvinnor som vistas i det svenska samhället och att på ett verkligt sätt ta sig an problemet och att göra nåt åt det.

   Ser man inte grundproblemet, kan man aldrig hitta en åtgärd som verkligen fixar problemetm annars bara pratar man runt problemet.

   Radera
 3. Tobbe du som jobbar som journalist kan väl ska skaffa testkonto här: http://www.piscatus.se/ så att vi får tillgång till ofrisserade fakta. Blev lite skeptisk till den här listan då jag själv låg på tionde plats: http://research.nu/privat/valdtakt/

  /Magnus

  SvaraRadera
 4. Hej Tobbe.

  Tråkigt nog förekommer det troligtvis en del gruppvåldtäkter utförda av svenskar. Enligt BRÅs rapport var 58% av de som misstänktes för gruppvåldtäkt under 1990-talet födda i Sverige. Av dessa hade en fjärdedel invandrarbakgrund (minst en förälder född utomlands). Det blir alltså 43% av de misstänkta som BRÅ ser som svenskar. Övriga är inrikes födda med minst en utländsk förälder, utrikes födda, och sådana som inte är folkbokförda i Sverige (gissningsvis illegala invandrare och kanske någon turist).

  Det är förstås svårt att säga om arten på brotten är liknande för svenskar och icke-svenskar, utan att läsa alla domarna. Jag känner bara till ett fall i media där det var svenskar som var förövare, de som kallades Stureplansprofilerna.

  Källa:
  http://www.bra.se/download/18.cba82f7130f475a2f1800020907/2000_statistik_om_gruppvaldtakter.pdf

  Anonym/Magnus:

  Den där undersökningen kan du glömma, den visar ingenting. Både metoden för att inhämta data och analysen av den är felaktig. Till exempel blandar den för- och efternamn.

  SvaraRadera
 5. Tack Update för ditt inlägg och din källa. Jag baserade mitt inlägg på att jag aldrig hört talas om något gruppvåldtäktsfall med pursvenskar, men det är förstås ingen vetenskaplig metod. Även enligt BRÅs rapport är dock icke-svenskar enormt överrepresenterade. Som du säger är det svårt att veta hur brotten ser ut som förekommer i BRÅs statistik, men tills dess att jag hör talas om en grupp pursvenskar som överfaller en kvinna, kommer jag att vara övertygad om att detta är ett problem som är kopplat till kultur.

  SvaraRadera
 6. Med andra ord: Sverige är slut, färdigt, finito, hasta la vista. Det är bara fråga om några få decennier. Tyvärr.

  SvaraRadera