söndag 3 februari 2013

Dagens trams: 19-årig liberal
Christian Oskarsson är 19 år och styrelseledamot i något som kallas "Liberala flyktingfonden". När man letat upp deras hemsida förstår man att det är fina människor det handlar om:

"Vi samlar inte in pengar till gömda flyktingar för att det är synd om dem. Vi gör det därför att det är en självklarhet för en fri värld att alla har samma rättigheter och de mänskliga rättigheterna skall respekteras. Liberala Flyktingfonden bildades av Liberala ungdomsförbundet för att vi inte kan leva med att människor avvisas till tortyr, förföljelse och död. Vi samlar in och fördelar pengar till dem som gömmer sig eftersom de inte kan återvända hem. De behöver mat och tak över huvudet, de behöver mediciner och en bra advokat.Vi finns för att ge dem lite hopp, som förlorat allt, och för att protestera mot den politik som förs. Hjälp oss att rädda liv och försvara medmänskligheten."

På Newsmill skriver denne Christian Oskarsson att "Billströms anpassning till SD öppnar för s", och man förstår att han tänker sig att Socialdemokraterna nu blir enda alternativet för invandringsvurmarna. Inlägget är illa skrivet, med både usel meningsbyggnad och stavning, men jag väljer att citera som det är skrivet.

I sin omvända värld menar han ändå att Alliansen gjort mycket rätt:

"Den alliansledda mandatperioden inledde ändå på rätt spår år 2006 när asylsökande för första gången kunde överklaga till domstol utan politikernas marionettrådar. Dessa överklaganden har tills idag gjort att nästan 23 000 asylinvandrares fall har blivit omprövade och beviljade för uppehållstillstånd!"

Det spårar sedan ur ytterligare ett par snäpp:

Att påstå att de svenska förortsområdena hade blivit tryggare om nätterna om vi hade tagit emot färre asyl/anhörghets-invandrare kan mycket väl vara fallet. Men åter igen drar den nationalistiska societeten det förkastliga argumentet att Sverige har störst asylinvandring bland EU-länderna, vilket inte är ett logiskt resonemang någonstans. Något land måste ju ha det - och det råkar vara Sverige.

Och detta resonemang skulle vara logiskt? Något land måste alltså ha störst asylinvandring, och då kan det lika gärna vara Sverige. Jag har hört många usla argument för massinvandringen, men detta måste tillhöra ett av de sämsta.

Så släpper då de sista hämningarna:

"Vi är alla medvetna om SDs vädjan till det politiska etablissemanget att "ta debatten", (vad det nu innebär). Moderaternas åtgärd är tydligen högerblockets svar på det nationalsocialistiska kravet. Operation: Kapitulering."

Inte ens medieetablissemanget påstår att SD skulle vara nationalsocialistiskt, men här är tydligen till och med en vädjan om fri debatt ett nationalsocialistiskt krav. Uttrycket "ta debatten" kommer inte heller från SD, det var en tänkt taktik från partiets motståndare, grundat i tanken att om man bara "tog debatten", så skulle man automatiskt vinna. Slutligen visar ett annat avsnitt faran med att endast umgås med andra liberaler:

"Att den mest centrala nyckelpersonen för regeringen Reinfeldt erkänner att det har uppstått ett misslyckande i de senare årens asylpolitik, är en signal av att "det ligger någonting i vad Jimmie Åkesson säger". Som följd av det här erkännandet kommer Billström att curla isen ytterligare för Socialdemokraternas framgångar till nästa års valrörelse."

Oskarsson tror alltså på fullt allvar att om Socialdemokraterna hetsar för ytterligare massinvandring, så kommer de med detta skörda stora väljarframgångar?

Christian Oskarsson kommer förstås bli äldre och troligen utveckla både sin svenska och sin omvärldsanalys, men jag valde ändå att bemöta hans inlägg, inte minst eftersom han i sin egen Newsmill-profil säger:

"Nyfiken: På när andra intresserar sig över Mig och mina argument. Hur tänker folk egentligen?"
Ja, Christian, detta var vad jag tänkte när jag intresserade mig "över" dina argument - hur tänker du själv egentligen?


4 kommentarer:

 1. Kulturmarxism och liberalism är så tankemässigt starka överideologier så jag är mycket tveksam till att man med vardera fot djupt i båda ideologierna kan frigöra sig. Inte som 19 år och starkt politiskt aktiv så man skriver en Newsmill artikel. Ideologierna kommer bara att loopa i hjärnan och stärkas. Otroligt enkelt att numera hitta fiender till sina utopiska tankar. Människor med sunt förnuft ploppar upp överallt.

  Christian du är helt indoktrinerad och det finns tyvärr ingen som helst sanning eller godhet i dina åsikter om människans gemenskap.

  SvaraRadera
 2. Klockrent exempel på vart det barkat med skolans svenskundervisning. Tobbes förhoppning, att Christian kommer att växa till sig i det avseendet, delar jag inte.

  " Något land måste ju ha [störst asylinvandring] - och det råkar vara Sverige" vore väl inte så fel tänkt, om ...

  ..övriga länder i EU tog emot ungefär lika många asylsökande per capita som vi - vi har ju det största skatteuttaget t ex, eller om det är Danmark.

  Men nu är det ju så, som Chistian borde veta men inte låtsas om, att vi tar emot mångdubbelt fler än de stora EU-länderna.

  Q3 2012 tog vi emot 1400 asylsökande per 1 miljon inv, Tyskland 250, Frankrike 225, Danmark 280 och Norge(!) 550 st.

  Bara lilla Malta, med drygt 400 000 inv och med sitt utsatta läge, tog emot fler än Sverige: 1675 st/milj inv.

  3:a och 4:a efter Sverige kommer Schweiz och Luxemburg med knappt 1000 vardera.

  SvaraRadera
 3. Bara i sept 2012 tog vi emot 4910 av EU:s totalt 32 050 asylsökande. Nästan en sjättedel alltså.

  Källa:
  http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_OFFPUB/KS-QA-12-014/EN/KS-QA-12-014-EN.PDF

  SvaraRadera
 4. Dagens skratt. Härligt. :-)

  SvaraRadera