söndag 19 maj 2013

Kippavandring - mot islamofobi? Olle Schmidt tillbaka.


Självmedvetenheten hos en man
som vet att han är mycket god.
Igår tittade vi på ett liberalt utspel av Olle Schmidt (fp), som var mycket typiskt i sitt önsketänkande och totala brist på verklighetsförankring. Redan idag är samme Schmidt framme igen, för att visa upp ett annat irriterande liberalt drag, kanske det som stör mig allra mest; nämligen att vara för allt fint och mot allt ont, oavsett om det innebär totalt oförenliga ståndpunkter.

Allteftersom Malmö fylls på med muslimer, ökar förföljelsen av stadens judiska befolkning. För att protestera mot detta, anordnas så kallade "kippa-vandringar", varav den senaste ägde rum igår. Självklart hade Olle Schmidt letat sig dit, och självklart säger han:

"Vårt budskap är entydigt, vi tror på alla människors lika värde och manifesterar emot antisemitism men också islamofobi och andra former av främlingsfientlighet."

Alltså, stadens judiska befolkning protesterar mot förföljelse de utsätts för av den muslimska gruppen, med en klar koppling till islam. Hur logiskt är det då att dra upp "islamofobi" i detta sammanhang? Kanske är judarna inte alls utsatta för någonting, de kanske helt enkelt är islamofober?

Nu skall man dock hålla i åtanke att Olle Schmidt är liberal, så han behöver inte fundera så mycket kring samband och konsekvenser. Det viktiga för honom är som vanligt att posera med sin godhet, då han nämligen är för det fina med stor muslimsk invandring, men samtidigt emot alla negativa konsekvenser den för med sig. Visserligen är det politiker som Schmidt som direkt är ansvariga för att Mellanösterns konflikter nu utspelar sig i svenska städer, men själv ser han sig förstås fortfarande som oskyldig och mycket god, eftersom han faktiskt deltar i en manifestation mot alla former av "främlingsfientlighet".

Vad gör Olle Schmidt nästa vecka? Ja, vi kommer nog kunna se honom i ett upprop för en moské eller för fri inresa för Balkans romer, eller vad som helst som positionerar honom som en fin människa bland sina egna.

Skånskan

6 kommentarer:

 1. Han kunde även manifesterat mot dåligt väder, när han ändå höll på - alla människor är värda vackert väder

  Går det aldrig att ta upp antisemitism utan att alltid komma dragande med islamofobi!?

  Bra rubrik där, Tobbe, förresten

  SvaraRadera
 2. Tänk att denne dagdrömmare sitter i EU-parlamentet och lyfter en jättelön som representant för det lilla, lilla Folkpartiet. Snälla, ge tillbaka Sverige till folket från de som kapat landet !

  SvaraRadera
 3. Fast nu är väl den s k antisemitismen i Malmö i realiteten an petitess jämfört med vad som drabbara andra människor i området....Och, det vore intressant att få veta vad "Tobbe" grundar sitt påstående om att det är den muslimska gruppen som förföljer judarna på....Visar polisutredningar det? Eller är det antal dömda i domstol? Eller fantiserar "Tobbe" helt enkelt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv tror jag det är svenskarnas fel; ju mer de flyr Malmö, desto mer ökar antisemitismen

   Radera
 4. Nej, det erkänner alla som yttrar sig i frågan, även liberaler, och inte minst offren själva.

  SvaraRadera