tisdag 18 juni 2013

"Ullenhag vill gå till val på lögner"
Ovanstående rubrik är faktiskt hämtad från Aftonbladets ledarsida, vilket gör den till dagens roligaste. Alltså, vad hade Karin Pettersson väntat sig? Att floskelkungen Ullenhag, inför valet dessutom, skulle börja beskriva verkligheten, vara självkritisk och analytisk? Självklart kommer han att fortsätta att ljuga och använda sina väl använda mantran, så länge det bara går att få vara kvar i värmen. Jag tror inte ens att vi har hört "600 000" för sista gången.

Pettersson inleder sitt inlägg med någonting viktigt, särskilt om Erik Ullenhag:

"Man vet att det går dåligt för politiker när de måste ljuga rätt ut för att få verkligheten att passa ihop med sin ideologi."

Nu är dock Aftonbladet socialdemokratisk, så Ullenhags lögner har inte oroat dem nämnvärt, förrän när det handlar om klyftor. Vi som följt Ullenhags gärningar, eller snarare retorik, på migrationsområdet, utgår förstås från att han ljuger även om ekonomi, skatter och dess effekter. Artikeln kan faktiskt kommenteras, så jag lyfter fram en läsarkommentar:

"Bra aftonbladet att ni äntligen synar Ullenhag som den lögnare han är. Men inte ett ord om elefanten i rummet?"
 
Sedan tillhör förstås Aftonbladets ledarredaktion de sista som skall kritisera någon för att ljuga, möjligen i konkurrens med sin kulturredaktion och, förstås, Erik Ullenhag själv.
 
 

1 kommentar:

  1. Jag gillar rubriken speciellt mycket!

    Hälsning från en sanningssägare!

    SvaraRadera