fredag 4 oktober 2013

Mer idiotier om tragedin utanför Lampedusa


Häromdagen ledde en katastrof med en flyktingbåt till en mängd dödsoffer, som i nuläget uppskattas till 130. Samtidigt klarnar bilden av vad som hänt. Tydligen började båten få motorproblem och ombord kom någon eller några på idén att tända eld på en filt för att påkalla uppmärksamhet. Då hela däcket var nedsölat med bensin, spred sig elden snabbt och panik utbröt.

Var det en bra idé att ge sig ut i en undermålig båt med en usel motor? Var det vettigt att tända eld ombord, särskilt när däcket var täckt med bensin? Dessa frågor ställs naturligtvis inte, eftersom det i de godas värld endast är européer som kan hållas ansvariga för sina, eller andras, handlingar. Således kastar sig nu en mängd fina personer över varandra för att kritisera Europa och européerna.

Igår tittade vi på hur Anders Lindberg fick en anledning att komma med sin universallösning på världens problem, nämligen att fylla Europa med världens nödställda. Idag följs han av fler. Alexandra Segenstedt, som är jurist vid Röda Korset, lägger förstås också all skuld på Europa, men lyckas oavsiktligt ta upp någonting viktigt:

"Det är helt fruktansvärt. Det är ovärdigt Europa att de förekommer precis utanför vår gräns med personer som försöker nå vår gräns. Det visar sig återigen att policyn vi har påverkar människor"

Hon menar förstås att Europas politik är omänsklig och leder till att människor dör, men om man tänker lite längre, inser man att det finns en annan poäng. Västvärldens, och framför allt Sveriges, asylpolitik och generösa bidragssystem leder förstås till att det blir attraktivt att söka sig hit. Om inget land i Europa beviljade asyl, skulle incitamenten för att sätta sig i en sjunkande båt naturligtvis också minska. Alexandra Segenstedt tillägger också mycket riktigt att många av flyktingarna skulle fått uppehållstillstånd om de lyckats ta sig till kusten.

Alexandra Segenstedt tillsammans med inga mindre
än Cecilia Malmström och Tomas Hammarberg,
kommissionären som tycker att Sverige bör ta emot
samtliga Guantanamofångar. Man kan nästan ta på den
liberala godhet som alstras vid detta möte.


De båda folkpartistiska asylfanatikerna Cecilia Malmström och Cecilia Wikström kan inte heller hålla sig. Malmström har en del idéer om hur man kan öka inflödet till Europa, men stöter som vanligt på motstånd hos andra europeiska länder, som inte riktigt insett hur fantastisk den svenska linjen är:

"Jag önskar att vi kunde upprätta asylcenter även utanför EU, men medlemsländerna är inte beredda att göra det. Inget av medlemsländerna."

Wikström bjuder på föga originella:

"Det här är inte värdigt EU, vi måste hitta lagliga vägar hit"

Segenstedt instämmer förstås:

"Vi måste möjliggöra för att människor som flyr krig och konflikter och förföljelse ska ha möjlighet att ansöka om visum på plats för att lagligt ta sig in i Europa."

Tobias Billström upprepar sitt mantra om andra länders ansvar, eftersom Sverige har rätt och alla andra fel:

"Det är inte acceptabelt att så få av medlemsstaterna har avtal om att ta emot kvotflyktingar. Om alla stater tog emot lika många som Sverige gör så skulle man på årsbasis kunna erbjuda 100 000 platser minst. Målet är väldigt enkelt. Det ska vara alla 28 stater. Punkt.

Vi kan nog bara önska Billström lycka till med att övertyga 28 länder om att öka sitt inflöde till svenska nivåer, för det kommer aldrig att hända. Kom även ihåg ovanstående uttalande nästa gång en sjuklöverpolitiker skyller den svenska massinvandringen på att vi är förpliktigade till den enligt avtal. Det är nämligen en lögn. Vi har själva valt att skriva på för 1900 kvotflyktingar, men ingen tvingar oss att ta emot ytterligare tiotusentals varje år. Jag har tidigare här visat att Sverige är Europas värsta land även när det gäller kvotflyktingar.

Francois Crepeau, FNs ansvarige för flyktingars rättigheter, måste naturligtvis inta samma linje om han vill behålla en lukrativ anställning, och bjuder på en liten irrelevant kommentar: 

"Irreguljär immigration är inte ett brott mot individer eller egendom eller säkerhet. . . 99,99 procent av irreguljära migranter utgör inget hot mot säkerheten."

Med det menar han troligen att endast var tusende är terrorist. Att endast en promille skulle begå brott i Europa är nog inte helt realistiskt. Att däremot öppna gränserna helt mot Afrika och Mellanöstern, som ovanstående individer faktiskt förespråkar, skulle dock rasera hela vår kontinent på ett sätt som gör "hot mot säkerheten" till en fantastisk underdrift.

Att 130 människor mister livet på havet är naturligtvis en tragedi, men det är inte Europas eller européernas fel. Det enda Europa är skyldiga till i sammanhanget är att ha skapat fungerande samhällen, vilka fungerar som en magnet på mindre fungerande kulturer. Antingen ser vi till att sänka Europas levnadsstandard till en mer afrikansk nivå, vilket våra politiker gör allt för att uppnå, eller så skärper vi gränskontroller och asylpolitik.

SvD
Hammarberg om Guantanamo-fångarna5 kommentarer:

 1. Massan vaknar när plånboken, välfärden etc. inte längre är hållbar. Till dess: fortsätt upplysningen!

  // Magne

  SvaraRadera
 2. Jag hör iofs till den skaran som inte tror på att bara om vi stryper bidragen kommer de inte försöka ta sig hit. Så länge våra samhällen är trevligare, humanare och bättre än deras kommer befolkningsöverskottet i Afrika och Mellanöstern att försöka ta sig hit.

  /Fredrik H

  SvaraRadera
 3. Nej, vi måste naturligtvis också sluta erbjuda dem PUT, så fort de sätter sin fot i Sverige, enkom för att de hävdar religiösförföljelse eller att de "har en son/dotter som dör om de åker tillbaks". Därmed basta. ;-)

  // Magne

  SvaraRadera
 4. Tobbe; när du blev intervjuad av Radio Länsman gänget så sa du ungefär att vi låg ca 10 år efter i utvecklingen Benelux-länderna men med Pim Fortuyn och andra så har PK-media ändrat fot. PK-media i dessa länder var lika "god" som den är här. Hur gick förändringen till enligt dig? Ser du några tecken på att vår gammelmedia är på väg åt samma håll? Jag tror tyvärr att för att få till stånd en förändring så måste även gammalmedia bli mer kritisk till massinvandringen och inte bedriva drev mot de som har en invandringskritisk åsikt. Eller vad tror du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag håller med...ser dock ännu ej några tecken på en vändning i fulmedia...möjligen spelar i Sverige de alternativa medierna denna roll....antingen kommer dessa fortsätta växa, eller så får även fulmedia se till att växa upp.

   Radera