lördag 16 november 2013

Dagens citat: Marit Paulsen


"Kom nu ihåg att Europa står inför en historisk avgrund. Det finns en påtaglig risk om ni tittar både i Skandinavien, söderut och österut. Historien från 1930 håller på att upprepa sig. Det betyder att inte bara ledarna utan var och en av oss har en skyldighet att stå upp för demokrati, mänskliga rättigheter, rättsstaten och respekten för varandra. Jag kommer att ha budskapet, och nu får ni förlåta mig folkpartister, gå och rösta och rösta på ett demokratiskt parti."


Vill man vara lite illvillig, så kan man tolka uttalandet som att Marit Paulsen (fp) uppmanar väljarna till att rösta på allt annat än Folkpartiet, men när hon nu kandiderar för ytterligare fem år i Europaparlamentet är det naturligtvis mot de folkliga och nationalistiska partierna hon uttalar sig.

Liknande tongångar hörs ofta om Sverigedemokraterna, där de demokratiska partierna alltså är alla andra riksdagspartier. Att SD, liksom deras vänner i Europa, är demokratiskt uppbyggda partier, som ställer upp i demokratiska val, spelar ingen roll, ty demokratibegreppet betyder tydligen inte längre fria val och yttrandefrihet, utan omfattar numera även en viss hållning i invandringsfrågan. Marit Paulsen menar vidare att dessa partier har "olika grad av brun nyans", vilket även det är tämligen barnsligt då inte något av dem är nationalsocialistiskt.

Marit Paulsen har på sätt och vis alltid varit lite av ett pr-geni, då hon lyckats göra sig populär genom att framställa sig som så tråkig som möjligt och sällan missar ett tillfälle att kalla sig själv "tant" eller "kärring". Följaktligen kandiderar hon nu under parollen "Rätt tant för jobbet". Folkpartiet, i sin tur, har i dessa dagar landsmöte under parollen "Vi vill mer". Ytligheten når nya höjder och i det ljuset är det kanske inte så märkligt att man kandiderar mot, snarare än för, något.

DN
Aftonbladet12 kommentarer:

 1. Inte direkt en ärlig Demokrat! 150.000 Döda i Syrien? Alla mot alla? Tydligt inget att bry sig om? Kasta skit på folkvalda i Sverige? Det går bra? Tro icke på denne kärring! Bilbränder? Attacker mot Polis? Brandkår? Inget att bry sig om? Fy! Faaaan!

  SvaraRadera
 2. "Jag kommer att ha budskapet, och nu får ni förlåta mig folkpartister, gå och rösta och rösta på ett demokratiskt parti."

  Jag tolkar det lite illmarigt som att Marit Paulsen inte anser att folkpartiet är ett demokratiskt parti och att man inte bör rösta på det. Och det har hon ju i så fall rätt i. Folkpartiet står oftast på motsatt sida mot vad demos - folket - vill. Med det synsättet är folkpartiet väldigt sällan demokratiska.

  FP ville att vi skulle delta i Irakkriget, att vi ska gå med i NATO, att vi ska gå med i EMU och införa Euron. Listan kan nog närmast göras oändlig.

  Tycker en folkpartist något, då kan man oftast utgå ifrån att folkflertalet tycker annorlunda men framförallt att den motsatta åsikten är den sunda och rätta.

  /Fredrik H

  SvaraRadera
 3. Jag tolkar det som att hon avser att jobba för FP men rösta på SD.

  SvaraRadera
 4. "Kom nu ihåg att Europa står inför en historisk avgrund."

  För mig är det en arbetslöshet på 26 miljoner. Och samtidigt skall fler in genom den invandrings och flyktingpolitik som FP förespråkar. Alltså ökar arbetslösheten. En utmärkt grogrund för konflikter.

  EU har ett stort demokratiskt underskott. För att EU skall fungera kräver likformighet på en massa områden. Det kommer att kräva icke demokratiska åtgärder.

  Ekonomin är i gungning genom katastrofen med Euron och EMU.

  Dessa saker ser jag som det största hoten.
  Om jag skulle rösta på FP, vad har ni att komma med? Ökad invandring!
  Det är inte någon lösning. Tyvärr!
  /Per

  SvaraRadera
 5. Hörde henne prata om avgrunder och bruna partier samt hennes uppmaning till svenska väljare att rösta på ett demokratiskt parti. Har vi några odemokratiska partier i Sverige? Tala ur skägget Marit! Vilka partier i Sverige är odemokratiska!

  SvaraRadera
 6. Det enda komplicerade och svåra med demokrati är att dess införande skulle medföra att sådana som Marit Paulsen skulle ställas inför rätta och straffas för sina många brott mot, just, demokratin. Därmed är det viktigt att demokrati"begreppet" "problematiseras" blandas upp och förvirras. Av just såanda som Marit Paulsen. Den här jävla skökan talar i egen sak.

  SvaraRadera
 7. Nej, Marit Paulsen tappade mig för länge sedan när hon ivrade för god djurhållning och inte tar ställning mot halalslakt. Denna fråga vore, om någon. den som borde få hennes morrhår att vibrera men inte ett ord.

  SvaraRadera
 8. Detta tjat om 30-talet ! Menar hon att vi också genomlidit ett världskrig för 12 år sen där miljontals män traumatiserades eller dog på slagfältet följt av en global och djup ekonomisk kris ? Det är oförskämt mot 30-talets människor att jämföra deras situation med vår.

  SvaraRadera
 9. Ännu en av dessa "trötta" yrkestyckare.

  Marit. Kvinnan som fann en väg ut från jobbet på Smedjebackens valsverk genom att först välja det parti som då satt vid makten, delvis socialdemokraterna, för att sedan bli politisk korrekt liberal.

  SvaraRadera
 10. Folkpartiet vill mer - ja de har alltid velat !

  SvaraRadera
 11. Nej du Anonym, det var centerpartiets ordförande Gunnar Hedlund som sa: "Vi i centerpartiet har alltid velat och kommer alltid att vela!"
  Marit Paulsen behöver inte uppmana folk att inte rösta på SD. För efter Åkessons senaste utspel kommer SD att vara som vilket socialdemokratiskt part som helst.

  SvaraRadera
 12. Ja nu var det väl Bosse Parnevik som la orden i Gunnar Hedlunds mun. Men med tanke på landsmötets tema: Vi vill mer, tycker jag det inbjuder till kommentaren.

  SvaraRadera