torsdag 5 december 2013

Dagens citat: Ett regimens barn


"Enligt min åsikt en oerhört främlingsfientlig artikel.
Fatima pekar ut "personer med utländsk härkomst" trots att hederskulturen är minst lika vanligt förekommande bland etniska svenskar, vilket vi ju ser tydligt om vi jämför lönestatistiken mellan kvinnliga och manliga direktörer.
Folkpartiet fiskar i grumligt vatten."
Signaturen "Idiotplague" visar att denne är väl genomdränkt av den offentliga debatten. Namnet är troligen inte valt i ett utslag av självironi eller självdistans, utan mer sannolikt som ett uttryck för hur denne känner sig översköljd av en pest av åsikter som går emot den offentligt godkända. Jag håller inte för omöjligt att kommentaren är ironisk, men vi skall komma ihåg att sådana här människor faktiskt existerar, så även om just ovanstående var tänkt som lite otydlig ironi, framförs faktiskt sådana här argument på fullt allvar. Det säger en del om multikultivurmarnas argument, att man alltid kan misstänka att det handlar om ironi.

Debattinlägget som kommenteras är skrivet av en person som dels heter Fatima, dels är socialpolitisk talesperson Liberala Kvinnor och beteendevetare med många års erfarenhet av mäns våld mot kvinnor och hedersvåld, men eftersom Fatima vill ha en öppnare debatt om hedersvåld, får hon direkt den enkla etiketten "främlingsfientlig". I detta fall tänker jag inte kommentera själva artikeln, då kommentarerna faktiskt är mer intressanta.

Argumentet att hederskultur är lika vanligt bland etniska svenskar dyker upp med jämna mellanrum, men blir inte mindre bisarrt för det. I själva verket är hederskulturen en mycket speciell kultur, där en hel släkt, eller klan, måste se till att alla klanens kvinnor förblir oskulder, tills dess att hon kan giftas bort med någon som klanen ser som lämplig. Hur ofta händer det att en etniskt svensk flicka blir ihjälslagen av sin mor, far och farbröder enligt nyss nämnda kriterier? Att kommentatorn talar om löneskillnader mellan manliga och kvinnliga direktörer, visar ju ännu tydligare att svenska exempel inte går att hitta. Den sista meningen är ett närmast komiskt bevis för att personen inte tänker själv, utan rakt av tar till sig statens och medias retorik.

Artikeln om hederskultur, upplagd på SVT Debatt, är alltså skriven av en folkpartist vid namn Fatima Svanå. Själv tycker jag att det är oerhört fräckt och förljuget av en aktiv folkpartist att överhuvudtaget yttra sig i frågan, då man samtidigt arbetar för att fylla Sverige med just dessa kulturer. Det är den liberala självgodheten i all sin lyster, där man är emot allt som är ont, även om ens olika hållningar står i direkt konflikt med varandra. Man är för en massinvandring från Afrika och Mellanöstern, men samtidigt säger man sig förstås vara emot hederskultur, våldtäkter och sjunkande skolresultat.

Fanns det då inga vettiga kommentarer under artikeln? Jodå, faktum är att samtliga, förutom den inledande kommentaren, tar upp grundproblemet. Svensken vaknar.

Heligko
Hur många multikultiproblem klarar vi av att hantera innan landet går på knäna?

Patrick Soeder
"Jag gråter för de unga männen som i sin vilsenhet under tonåren blir skolans bråkstakar "

Personligen "gråter" jag (eller mer bestämt, känner för) de brottsoffer som hamlar i vägen för dessa (oberoende av etnicitet) "vilsna" unga män. Men gråt på, att vi har den utvecklingen som vi har kan ju fullt ut härledas till den icke existerande kompetensen bland våra folkvada. Hedersvåld är ju inget nytt fenomen, inte heller klanmentalitet eller problematiken kring "vikten av heder". Men prata på du, det har ni politiker gjort under ett antal år med föga resultat.

"The definition of insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results." - Albert Einstein

EEENNN
Synd att detta behöver diskuteras i SVERIGE, SD kanske har modet att avhjälpa detta

xingyi
Ja, idag verkar SVT dra igång valrörelsen.
En valrörelse som främst inrilktar sig mot SD och för de etablerade partierna.

Biggles
Nu skall "Olle (SD) motas i grind". Det är ju valår och då "passar det" att dra upp det som Sverigevänner påpekat i många år och då genast blivit stämplade som "främlingsfientliga"

Birger_P_Persson
PÅ mångkulturens altare offrar vi dessa flickor och pojkar.....

4 kommentarer:

 1. Jag tolkar idiotplagget's kommentar som om den vore ironisk och driver med den politiska korrektheten genom att använda "fiendens" eget språk och överdriva en aning så att för att på så vis tydliggöra bristen på logik i resonemanget. Jag kan dock ha missförstått både dig och "idiot".

  M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, efter att ha sett fler kommentarer av signaturen lutarjag åt att den troligen är ironisk, varmed min inledning lite faller. Dock använder ju signaturen argument som förekommer ofta på fullt allvar, så det blev ändå ett tillfälle att bemöta dem. Som sagt, massinvandringsvurmarnas argument är så dumma, att man aldrig kan vara säker på att det inte är ironi.

   Radera
  2. Jo, jag såg det sen. Jag både läste och skrev för fort, och meningsbyggnaden blev därefter (mobilsjuka). Nä, han/hon är nog en som tröttnat och använder nog ironi för att stå ut. En ironi som dock ibland skjuter över huvudet på folk(många). Som jag känner Svtdebattforumet är det till 80% samma människor som kommenterar där oavsett artikeltema och det tycks leda till att en del kommentatörer efter ett tag håller på och käftar med varandra artikel efter artikel om saker som inte har med artikelämnet att göra. Här om dagen skrevs en artikel om PISA-rapporten och då hände något otäckt i kommentatorsraderna. En kvinna som jobbar/de som lärare gick ut med och sade att hon inte orkade längre och tycktes med det mena att hon skulle avsluta sitt liv.
   Det är inte roligt längre... detta hårdnande klimat... Tack Fredrik R...

   M

   Radera
 2. Signaturen Idiotplague är klart ironisk.

  Vad gäller ultimat ironi så rekommenderar jag Jämställdhetsfeministern blogg.
  här balanseras på knivseggen, genusvansinnets kritiker får sina "fiskar varma"

  SvaraRadera