lördag 14 december 2013

Dagens citat: Thomas Mattsson


"Nämligen att man får stämma tidningar, men man bör inte vara hotfull. Jan Helin, publisher på Aftonbladet, konstaterar att en del främlingsfientliga har svårt att förstå innebörden av det fria ordet."


Thomas Mattsson, som använder sig av dömda våldsbrottslingar ur extremvänstern för att kartlägga kommentatorer på nätet, förklarar att man inte bör vara hotfull mot honom, eftersom han bestämmer vilket ord som skall vara fritt.

Expressens egna metoder går bortom endast hot. Genom att publicera namn och bild på de individer Expressen bestämt sig för att skada, utsätter man dessa för en verklig hotbild och direkta konsekvenser, exempelvis i form av förlorat arbete. Dessutom var tidningens tillvägagångssätt medvetet hotfullt. Om man hade varit intresserad av varför dessa personer uttryckte sig som de gjorde på nätet, hade man kunnat mejla eller ringa dem, men man gjorde en poäng av att visa att man vet var de bor. Samtidigt fungerar naturligtvis uthängningen som ett hot mot alla andra som får för sig att kommentera på nyhetssajter Mattsson ogillar. Den som gör det, riskerar att när som helst bli uppsökt av Expressen och våldsvänstern, samt förlora arbetet och eventuellt bli misshandlad av samma människor. Thomas Mattsson själv har skyddad identitet, gott om pengar, en välbetald position och kan räkna med tidningen för att ge honom all den säkerhet han skulle önska. Vad har den enkla människan som kommenterat på Avpixlat att sätta emot ett medieetablissemang i symbios med våldsvänstern?

Vi kan med glädje konstatera att de oppositionella i det här landet inte är så lättskrämda som Mattsson hoppades på. På Avpixlat har artikeln om Expressens uthängning i skrivande stund fått 7898 kommentarer. Samtidigt har "Invandring och mörkläggning" sålt slut och den vakne och intresserade medborgaren får vänta till nästa upplaga i januari. Hur tycker ni att era ständiga kampanjer fungerar, Thomas Mattsson och Jan Helin?

6 kommentarer:

 1. Jeg tycker at alla som har førlorat jobbet på grund av Expressens uthengning skal gå til søksmål mot tidningen for økonomisk tap. Erstatningskravet bør være stort. Ikke minst nettchefen på Landskrona energi. Jeg tror han har en god sak. Bonnier sies å ha godt med penger.

  SvaraRadera
 2. For å si det på godt amerikansk: "See you in court!"

  SvaraRadera
 3. Tappa inte hoppet helt,datum och TV programmet stämmer fortfarande hos AB/Exp (för det mesta i alla fall) även om resten kan ifrågasättas--

  SvaraRadera
 4. Rekommenderar Mikael Jalvings bok Absolut Sverige
  Inget förlag vågade ge ut den i Sverige, inget tryckeri vågade heller trycka den
  Utgiven av ett Engelskt förlag. Tryckt i Polen
  http://www.absolutsverige.com/

  SvaraRadera
 5. Blir intressant att se hur förbannade folk blir på press och politiker efter dom läst invandring och mörkläggning där svensken är interläcktuellt okunnig och ska styras av media. Den boken är en stor atombomb mot etablissemanget och jag njuter i fulla drag nu då jag ser dödsryckningarna från eliten men är samtidigt förvånad att dom vågar fortsätta ljuga folket rakt i ansiktet.

  SvaraRadera
 6. Mattson, ser han inte lite ut som Kim Jung Il?

  SvaraRadera