tisdag 10 december 2013

Regimens organ visar musklernaSverige är en demokratur, men det är ingen totalitär stat. I en riktig diktatur ser staten till att övervaka datortrafik och plockar fram IP-nummer, för att sedan diskret ta hand om dem som avvikit eller kritiserat regimen. Så gör man inte i Sverige. Här har man istället skapat organisationer som "Researchgruppen", "Expo" och "Juridikfronten", för att kartlägga meningsmotståndare. Eftersom det inte finns lagar som tillåter staten att direkt fängsla dessa, offentliggör man istället oppositionellas identiteter, med benäget bistånd från regimens media, för att lägga ut själva förföljelsen på entreprenad, genom andra organisationer, som exempelvis AFA.

Jag följer en hel del medier i andra europeiska länder, men ser aldrig någonting liknande. Sverige är mycket speciellt, men om vi tar oss ända till Uganda kan vi hitta en situation som påminner som Sveriges, då i deras jakt på homosexuella:


I Sverige är invandringskritiker det absolut värsta man kan vara, medan det i Uganda är homosexuell, men metoderna är alltså identiska. De svenska medierna skäms inte för sig:

"Men Expressen kan nu avslöja att användarkonton på Avpixlat, men också andra främlingsfientliga sajter som Fria Tider och Exponerat, kan kopplas till specifika mejladresser. Mejladresserna har sedan körts mot register och myndigheter för att identifiera personerna bakom."

De kommentarer man väljer att lyfta fram är inte vackra, men de är heller inte olagliga. Liknande kommentarer kan naturligtvis hittas även på alla hatiska vänsterforum, men vänstermänniskor kommer förstås aldrig att hängas ut på detta sätt. En lokal företrädare för Sverigedemokraterna har tydligen skrivit, angående hungerstrejkande asylsökare, att hon hoppas att hon hoppas att de svälter sig till döds. Det var inte särskilt fint sagt och Expressen tar förstås till storsläggan:

"Det är dina ord som du skrivit på Avpixlat. Så vi kan ha en riksdagsledamot efter valet 2014 som önskar livet ur folk?"

Detta kommer alltså från samma medier som hyllar Sebbe Staksets mordhot mot sverigedemokrater. I denna fina riksdag, som Expressen nu oroar sig för, mottog som bekant hans vän Jason Diakité pris, dagar efter att han uppmanat till misshandel av Jimmie Åkesson.

Vad vi ser, vilket förundrat observeras i Norge, är helt enkelt en polarisering, där retoriken blir allt hårdare och mer hatisk. Skulden för det ligger nästan helt hos dessa medier, som år efter år ljuger, vinklar och förtiger, samt framför allt piskar upp lynchstämningar mot oliktänkande. Följden har blivit en råare ton även i oppositionella forum, vilket man kan tycka är tragiskt, men som ändå är tämligen naturligt.

Regimens media har idag gjort sin del, och dess representanter sitter nu i Äppelviken och på Södermalm och inväntar att deras nyttiga idioter tar nästa steg.


Aftonbladet
Expressen
SvD
SvD II


6 kommentarer:

 1. Frågan är om det inte börjar bli dags att ge igen med samma mynt? Varför inte starta en liknande organisation som "Researchgruppen" men som ägnar sig åt att kartlägga mediaeliten, politiker och de självutnämnda godhetsapostlarna. Nu brukar ju dom iofs ständigt göra självmål i pissrännan Twitter men jag kan lova att det finns betydligt grövre saker som uttalas anonymt på diverse vänsterforum av etablerade politiker och journalister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har ju redan AP fått f-n för av Finmedia, för att man gjort. Finmedia har alltid det opinionsmässiga tolkningsövertaget. Det visar väl inte minst dagens avBaasning

   Radera
  2. Jag tror inte att det behövs? Den sk "mediaeliten" är självförstörande, vad jag kan se. Ståhejet och skrikandet om den här bokannonsen om "Invandring och mörkläggning". Det har till och med uppmanats om bokbål.
   Detta måste ju ha väckt en och annan när den sk "eliten" vill använda nazistiska metoder?
   Och i dag när Expressen offentliggör en omfattande åsiktsregistrering som de sysslar med.
   Jag har väldigt svårt att tro att svenska folket har något förtroende för sådana metoder? Förtroendet för den sk "mediaeliten" torde sjunka ännu några grader när de så tydligt visar sina sekteristiska egenskaper.
   Rune

   Radera
 2. Valåret 2014 kommer nog att bli hågkommet som ett smutsigt år med hårda motsättningar. Men det är bara början, Splittring och konflikt ligger inbyggt i det mångkulturella samhället.

  SvaraRadera
 3. Jaa vem har gjort mest olagligt...Politikern eller Expressen?....Jag gissar Expressen i sitt sökande efter information.......
  Vem har gjort mest fel i Expressens vy......Jag gissar Expressen.......

  Att tycka om tingens förhållande är en sak försvarets storlek till exempel att tycka om personer och personens lagliga gärningnar med ett måttband av moraliskt tänkande är något annat. Eller är det bara ett sätt att sabotera demokration? Att rensa ett parti från sådana som "pratar bredvid mun" ger bara ett konformt budskap från alla partier och är på ytan helt korrekt men vad som därunderfinnes vet ingen dock styr människors uppfattningar om andra väldigt mycket deras agerande.....men speciellt rättframt är inte detta grävande och stigmatiserande......och speciellt ifall vissa grupper har större muskler att "gräva fram" händelser som man bedömer med "tendentiösa och invektiva" tyckanden....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Politikern förstås i sista syftningen

   Radera