torsdag 17 april 2014

Gustav Kasselstrand ska stoppas från universitetsdebatt

Två dagar efter att jag skrev en liten krönika om vänsterns eviga behov av att stoppa sina meningsmotståndare är det dags igen. På Göteborgs Universitet anordnas den 24e april en debatt mellan riksdagspartiernas ungdomsförbund, där naturligtvis även SDU är inbjudna. Detta kan inte accepteras av alla och på Facebook har 400 personer anmält sig till evenemanget "Inga rasister på Göteborgs Universitet", vars syfte är att protestera mot att SDUs Gustav Kasselstrand får delta. Nu är det förstås lättare att klicka på en knapp än att dyka upp vid universitetet, men det är troligt att de vanliga motdemonstranterna, som ju lever för sådant här, ser till att infinna sig.

En av de ansvariga för protesterna kallar sig för Petter:

"Vi vill inte gå med på att SDU får legitimitet genom att få debattutrymme på GU. Vi vill säga ifrån. SDU och SD säger gärna att det är media eller något etablissemang som slår på dem uppifrån, men det stämmer inte. Vi är ju bara vanliga studenter och tänker göra det här. Att ta en debatt med SDU är aldrig ett alternativ. Man kan inte övertyga dem. Det är bättre att försöka blockera dem. Vi hoppas att vi kan visa att varken studenter eller de som jobbar här vill släppa in rasister på GU. Det går inte att säga att det är en lösning. Rasism kommer alltid att finnas, men det är ett sätt att göra motstånd."

Är det verkligen Petter och hans vänner som ska avgöra vilka partier som är "legitima"? SDU behöver inte "få" legitimitet, då det är ett etablerat ungdomsförbund, för ett demokratiskt invalt riksdagsparti. Det är sedan en ytterst märklig inställning att om Petter inte kan omvända någon, så måste denne blockeras. En debatt hålls inte för att deltagarna ska övertyga varandra, utan för att upplysa publiken om var de står. Han lär inte kunna övertyga MUF heller om socialismens förträfflighet. Slutligen är knappast dessa eviga blockader ett effektivt sätt att minska stödet för Sverigedemokraterna. Att partiet inte är rasistiskt behöver vi inte ens gå in på här.

Gustav Kasselstrand själv menar att det hela är en polisiär fråga och säger, helt riktigt:

"Det är den svenska extremvänstern som visar sig från sin vanliga sida. Jag tycker att det är sorgligt att de beter sig så. Precis som alla andra som deltar i debatten vill jag delta med mina åsikter. Jag företräder ett av Sveriges största partier och ungdomsförbund."

GP

7 kommentarer:

 1. Är denne Petter rädd för att lyssna? Jag gissar att han är inte går att övertyga heller - eller är han rädd för att bli omvänd själv? Han är förstås osäker på sina egna också - kanske börjar dessa tänka själv om Kasselstrand får yttra sig.
  /Mats

  SvaraRadera
 2. Det här orden säger allt, precis allt.
  "Att ta en debatt med SDU är aldrig ett alternativ. Man kan inte övertyga dem. Det är bättre att försöka blockera dem"

  Precis, vänsterns debatteknik är att undvika debatt till varje pris och istället använda blockader, vuvuzelor och knallskott.

  Bara att gratulera Kasselstrand som med sitt kunnande visar att motståndarna är livrädda för att sanningen ska nå fler.
  I höst kan denna vänster bilda svensk regering.

  SvaraRadera
 3. Ska samma gäng stå utanför vallokalerna i höst och stoppa folk från att rösta ? Risken finns att vi kommer att få se exempel på sådant u-landsbeteende i vårt Sverige.

  SvaraRadera
 4. "Inga rasister på våra gator", "inga rasister på våra sjukhus" och "inga rasister på våra universitet"...

  Inte nog med att det är ett entonigt upprepande av samma infantila ramsa som är så karakteristiskt för senildementa och ett sjukligt upprepningstvång hos vissa mentalpatienter utan det är också tecken på mytomani (om de är medvetna om sitt fabulerande). Det är samma kategori av vänstervridna som tuggade Marxistiska teser på 70-talet som inte hade mycket med verkligheten i Sverige att göra.

  Rasismens grundpelare är att bekänna sig till rasbiologins föreställning om en rashierarki och att vita har rätt till att förslava andra folkslag, att suga ut deras länder på naturresurser och arbetskraft dvs slaveri. Och i värsta fall utrota "icke önskvärda folkslag". Detta är den minsta gemensamma nämnaren för begreppet "rasism" och allt annat av lindrigare art kan kallas för rasisminfluerat eller främlingsfientligt etc.
  Den begreppsförvirring och intelligensbefriade attityd som de sprider är minst lika allvarlig som förtalet i sig.

  Att på detta halvkriminella sätt stigmatisera sverigedemokrater och ingjuta skräck hos folk genom att dra fram rasismspöket är helt enkelt ett fascistiskt skamgrepp som associerar starkt till Goebbels hatretorik, Lenins förföljelser och Pravda-propaganda. Det är ju fina förebilder och inspirationskällor dessa "antirasister" har.

  Stig


  SvaraRadera
 5. Jag tror att Åkesson kan vara odelat glad över det barnsliga beteendet från vänsterfolk.

  Uppförandet är fullständigt kontraproduktivt om syftet är att försvåra för SD men troligtvis är det åsiktsmannekängernas poserande inför andra goda som är viktigast.

  Narcissism kallas det.

  SvaraRadera
 6. Jag minns en gång på 1970-talet då det handlade om hur man skulle bekämpa knarkmissbruket i Sverige. Nils Bejerot var professor i socialmedicin och hade utvecklat "Hassela-kollektivet" som innebar att man genomskådade knarkarnas manipulationer och drev en hård linje, med mycket goda resultat, både samhällsmässigt och individuellt. Mot denna linje fanns RFHL, som var betydligt mera liberala och inte hade några goda resultat alls.
  Nils Bejerot skulle komma på besök för en debatt i min stad och jag blev uppringd av en vänsterkille med tidigare och kvarvarande drogproblem. Jag var själv vänster på den tiden men visste inte så mycket om frågan. Vänster människan ville nu absolut att jag skulle komma till mötet för att häckla professor NIls Bejerot därför att "man klarar sig inte ensam emot honom, man måste vara väldigt, väldigt många".
  Jag tyckte inte detta lät bra och lät bli att gå på mötet, läste istället NIls Bejerots böcker och höll då med honom till 100%. Men sådana är de - de klarar inte av en debatt eftersom de inte har några bra argument. Men tycker sig ändå på något konstigt sätt ha rätt varför alla medel är tillåtna.
  /Gunnar B.


  SvaraRadera
 7. Jag anser precis som Gustav K att det är polisens jobb att hålla mobben borta. Tycker inte alltid att de gör sitt jobb särskilt bra. Ska demokrati råda ska polisen sätta stopp för alla antantidemokratiska demonstrationer mot SD när de ska t.ex besöka skolar

  SvaraRadera