måndag 2 juni 2014

Ministrar hyllar film mot SDU
Efter att SDUs "Salute to the European Youth" väckt uppmärksamhet, skapade olika element ur etablissemanget i rekordfart motfilmer, lika professionella som originalet, men naturligtvis med mer intetsägande budskap, som kan sammanfattas med "kärlek" och "öppenhet".

En av dessa aktörer var tidningen GT, som idag känner sig nöjda efter att de fått lovord från ett antal ministrar och andra frånstötande individer. Som om de inte skulle få det. Lovorden är så uppskruvade, men ändå förväntade, att det blir lite ofrivillig komik:

Carl Bildt (m):

"Det är självfallet bra och viktigt att så många som möjligt står upp för ett öppet Europa där alla människors lika värde respekteras - såväl i vardagen som när vi går och röstar"

Hur är det med din egen människosyn, Carl Bildt? Ser du en fattig människa i Darfur som lika mycket värd som du själv? Som ledamot i Lundin Oil AB, tycker du att företaget arbetat för att alla människors lika värde ska respekteras i Sudan?

Birgitta Ohlsson (fp):

"Utmärkt kampanj. Antirasismen är som mäktigast när alla demokratiska krafter samarbetar. Rasisterna vinner på martyrskap och myter och avskyr när breda folkrörelser går samman. DU är en spegel av framtidens SD. Tillbaka till rötterna och det bruna arv, skrämselpropaganda och nationalism som rasismen bygger på."

Som vanligt får man väl inleda med att fråga på vilket sätt SD är odemokratiskt och alla andra partier demokratiska. Ordet "rasism" har sedan länge slutat betyda någonting alls. Den andra halvan av uttalandet är åtminstone för mig relativt obegriplig. Om man är en spegel av framtidens SD, så ska man tillbaka till ett brunt arv? Nåväl, jag känner mig inte direkt tilltalad, då jag hellre ser mig som en del av framtiden, kort och gott.

Gustav Fridolin (mp):


"Skitbra jobb! Verkligen, både er film och det finns andra filmer också. Man blir alldeles varm i hjärtat över att se att kärleken är starkare än hatet. En viktig skillnad i Sverige jämfört med flera andra länder i Europa är faktiskt att vi har journalister som jag tycker tar sitt journalistiska uppdrag att stå på de utsattas sida på allvar."

Det andra avsnittet är ju ren komik, särskilt eftersom det kommer från en miljöpartist. Eller tycker Fridolin att han tillhör de utsatta? Verkligheten är ju att varenda land i Europa kan uppvisa en bättre, neutralare och mer professionell journalistkår än den svenska.

Frida Boisen (GT):
"Vi bemöter hat med kärlek. För det som borde vara självklart är det inte längre. I en tid där rasismens otäcka vindar blåser skrämmande starka, måste alla vi som är mot främlingsfientlighet och för människors lika värde, ta debatten med de krafter som vill piska upp hat och nationalism. Att bara tiga ihjäl de här åsikterna fungerar inte. Vi som är för mänskliga rättigheter, oavsett kön, bakgrund, religion, nationalitet eller sexualitet, måste höja vår röst. Påminna om vad vi står för. Det här är ett sätt."

Tydligen har tidningens egen Frida Boisen insisterat både på att vara med i filmen och kommentera den, vilket kanske är något kontraproduktivt, då hennes framtoning är, låt oss säga, inte helt frisk.

Låt oss då titta på detta episka storverk:

Vad regnbågsflaggan har med saken att göra vet nog bara de själva. Det finns som sagt flera motvideor, som alla har producerats på rekordtid. Versionen som skapats av Centerns ungdomsförbund torde vara den sämsta:

Slutligen måste man konstatera att det är ett rejält tecken på SDUs framgång, att hela det samlade etablissemanget känt sig nödgade att komma med egna filmer.
20 kommentarer:

 1. Tack, Tobbe. Kasselstrand tror jag har en bra linje. Inte så rädd för media som Åkesson och har en djupare insikt om världsordningen eftersom han inte så entydigt hyllar Israel. Det gör honom till en farlig man för vissa grupper.

  Känner mig just nu mycket vilsen eftersom SD böjer sig och är för rädda för makten. Samtidigt är det kanske inte en revolution a la SvP jag önskar mig.

  Det jag uppskattar hos SDU är att man fortfarande kan säga att Europa tillhör Européerna. Rätt självklart kan tyckas men inte om man ser på denna inspelning från Almedalen med Anders Borg och Jessie Jackspn, då tycks Europa snarast tillhöra alla folk.

  Det som är anmärkningsvärt med den är inte bara att Sverige förväntas nu öppna upp helt för Afrikansk och Arabisk invandring utan programledarens och publikens samt Anders Borgs entusiasm över detta uttalande. Det påminner inte så lite om applåderna från forna Sovjet men här tycks det vara blandat med en äkta glädje över att bli utbytt som folk.

  https://www.youtube.com/watch?v=LmT88RmppuU

  SvaraRadera
 2. Hur kan man vara så satans korkad att man gör en motfilm, sådant brukar i nio fall av tio resultera i usla och pinsamma kopior och de som producerarar och lanserar dyngan gör sig till åtlöje. Jag känner nätan lite medlidande för de stackare som ställer upp som statister i både Expressens och CUF:s motfilmer. Glenn Hysén ska man ju bara inte tala om... denne pensionerade fotbollsspelare lånar ut sitt ansikte i diverse reklamfilmer för att få in lite stålar och nu har han för tillfället blivit "antirasist". Han gillar ju Monty Python och nu försöker han alltså själv slå sig in på komikerbanan i Expressens motfilm men infantil tragikomik är en udda genre som inte ens passar honom.

  En av Sveriges mest opportunistiska politiker är Birgitta Ohlsson. En av de första gångerna jag såg henne i TV-rutan var när hon stod utanför amerikanska ambassaden och lade blommer dagen efter attacken mot WTC 11/9 och kläckte ur sig några hycklande kommentarer inför TV-kameran... Så äckligt inställsamt beteende i en sådan situation! Ingen visste då vilka som var terroristerna men hon antog väl att det var högerextremister och ville vara först ut att ta avstånd från några vars identitet hon inte ens kände till. Nu propagerar hon för att sådana massmördare ska kunna slinka in i det öppna Europa med minimal eller obefintlig gränskontroll. Hon vill väl stå och lipa utanför fler ambassader.

  Alla PK-politiker verkar ha en vit fläck i hjärnbarken när de i alla situationer blandar in myten om "alla människors lika värde" som dessutom är en ren förfalskning av FN-deklarationen som talar om att "alla människor är födda med rätten till samma värdighet" dvs man ska bemöta alla med samma respekt. Personligen skulle jag ha väldigt svårt för att bemöta medlemmar ur Boko Haram och Hamas med samma respekt som Nelson Mandela och sekulariserade muslimer som flyt från Iran.

  I vissa situationer är det ett krav att visa respekt oavsett vilka odjur man har att göra med, Nürnbergrättegången och rättegången mot Breivik är sådana situationer. I diplomatiska kontakter statsmän emellan får de också knyta näven i byxfickan även när de samtalar med diktatorer. Att hysa samma respekt inför invällande parasiter, våldtäktsmän, terrorister, fundamentalistiska muslimer, Ku Klux Klan-medlemmar etc. är ren dårskap. Denna dårskap gör Carl Bildt, Birgitta Ohlsson, Gustav Fridolin och Frida Boisen reklam för och de ska därmed betraktas som asociala individer och politiska skurkar.

  Stig

  SvaraRadera
 3. sorgligt & patetiskt. Som du själv nämnt tidigare så stormar dom på sociala medier ena dagen om t.ex attentatet mot judarna & den extremism som dom ANTAR ligger bakom. När det sen visar sig vara den rakt motsatta gruppen så måste dom ut & dra floskler.
  Varför kom en film som denna aldrig upp i samband med att kvinnor blivit brutalt gängvåldtagna, där våra seniorer blivit brutalt misshandlade, när skolor blivit nedbrända eller bilar uppeldade. 99% av alla dessa fall begångna av personer med samma bakgrund, muslimer/Islam, riktade mot svenskar & svenska samhället. Vart befinner sig då alla patetiska feminister & anti-rasister?
  Nu när det visade sig att en Islamtroende låg bakom dådet i Belgien så vänder man på steken, likaså dådet i Malmö som benämndes som ett "rasistdåd". (pappan på gångbron) Jo, det var förvisso ett rasistiskt dåd, men än en gång begånget av personer med muslimsk/Islamsk bakgrund mot, enligt gärningsmännen, en lägre stående etnicitet.

  Dom är ju alla väldigt snabba med att påpeka hur det gick på 30-talet.
  Men är det så svårt för Boisen att plocka fram muslimers samröre med Adolf H?

  Hur många fler såna fall ska Boisen ha kastat i ansiktet innan hon klurar ut att 1+1=2? Ska det behöva gå så långt att Boisen med PK-eliten själva våldtas för att det verkligen ska bli uppenbart. Eller kommer dom, likt modern till den våldtagna tjejen fjäska för dotterns våldtäktsmän, bara dagen efter själva incidenten? Hur ser denna moderns ståndpunkt ut idag förresten?
  Är det ytterligare ett fall av Elin Krantz & "Vi gillar olika".
  Boisen & Co är de som borde stå till svars för alla de tjejer som fått sätta livet till pga deras hyckleri & det falska förtroende dom matar dessa tjejer med..
  Boisen & Co är pinsamma & patetiska. Dom kallar sig feminister & antirasister, men i själva verket pissar dom på offren när dom gapar tolerans efter en våldtäkt & dom bevisar att alla INTE är lika så fort ett attentat begås av Islamister.

  Barre

  SvaraRadera
 4. Andra generationens invandrare2 juni 2014 14:16

  Två observationer: att så många i GTs film så uppenbart var tvungna att läsa innantill och att den spansktalande damen hade en bedrövlig brytning. I stad med så många spansktalande, kunde man inte hitta någon med spanska över högstadienivå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Och vad hade amerikanskan i sammanhanget att göra?

   Radera
 5. PK-ELITEN, HAR ALLA MÄNNISKOR LIKA VÄRDE?

  Vladimir Lenin, Jonas Sjöstedt, Josef Stalin, Gudrun Schyman, Benito Mussolini, Anna Maria Corazza Bildt, Grekiska Juntan, Alexandra Pascalido, Chilejuntan, America Vera-Zavala, Mao Tse Tung, Jan Myrdal, Adolf Hitler, Anne Frank, Pol Pot, Birgitta Dahl, John F Kennedy, Lee Harvey Oswald, Idi Amin och Nelson Mandela.

  kung_och_fosterland

  SvaraRadera
 6. Demokraturens redskap i arbete. Detta är ett tydligt tecken på hur desinformation i form av "motkampanjer"lanseras med 7-klöverpolitikernas och åsiktsetablissemangets välsignelse. Nordkoreas statsmedia hade varit gröna av avund om man studerat hur det går till i Sverige.... men det kanske dom gör.

  SvaraRadera
 7. Grattis till SDU som fått bra genomslag och säkert massor av tittare från andra än sina egna. Ungefär som Jimmie Åkessons EU-valsturné där 1000-tals vänsterungdomar stod tysta och lyssnade på 1 timme av SD-politik.

  SvaraRadera
 8. Tack Tobbe! Kollar ofta in din blogg. Fortsätta kämpa!

  /Dalkarl

  SvaraRadera
 9. Hm. Etablissemanget gör en blek kopia av SDUs film och bevisar att SDU har skaffat sig det så kallade problemformuleringsprivilegiet :p Dessutom från en makt och resursmässigt mycket ofördelaktig position. SDU imponerar verkligen!

  SvaraRadera
 10. "Kasselstrand tror jag har en bra linje. Inte så rädd för media som Åkesson och har en djupare insikt om världsordningen eftersom han inte så entydigt hyllar Israel. Det gör honom till en farlig man för vissa grupper."

  En bra linje? Tja, hittills har den lett till att han fått sparken från SD och inte kommit med på listan till riksdagen. Vilka är dessa "vissa grupper" som han skulle vara så farlig för, och vilka belägg har du för att Åkesson skulle vara "rädd för media"?

  För övrigt, Tobbe, tror jag att Biggan missat ett s när hon skrev:

  "DU är en spegel av framtidens SD."

  SDU bör det nog vara.

  SvaraRadera
 11. Läser alltid din blogg. Du är mycket bra. Fortsätt kämpa. Det njutning att återvända hit.

  SvaraRadera
 12. Vad ska jag söka på för att hitta respektive film på youtube? Jag vill inte ge dem ett klick genom att trycka på länkarna men vill ändå kunna följa hur många klick respektive film har?

  SvaraRadera
  Svar
  1. GTs film verkar det bara vara jag som har lagt upp där. CUFs titel ser du i bildrutan.

   Radera
 13. Jag tycker inte heller att den invandring vi har är långsiktigt hållbar. Eller tycker och tycker...snarare konstaterar faktum. Det är tråkigt att galningar som SD får den här möjligheten att växa. Jag är rätt säker på att mer eller mindre alla som röstar SD egentligen inte gillar partiet. Annars hade man inte skämts för att rösta på dem. Det är oansvarigt av de andra partierna att lovsjunga nuvarande invandring. Alla ser ju att detta inte håller. Men fler och fler blir blinda inför, eller struntar i, att SD är galningar - för det är dom. Centerns och expressens filmer må vara korkade osv, men de har ett gott grundbudskap. SDUs däremot... vilken sjujävla freakshow. "Europe is bleeding", "schliesen sie sich unsere kampf fur die freiheit an" vilka muppar! Skämskudden åkte fram kan man ju lugnt säga. SDU är en stor belastning för Åkesson, det borde även du inse Tobbe. Sverige behöver inte två polariserade mupp-läger utan en sansad, saklig debatt. Jag kommer inte rösta på SD som det ser ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Komigen, öppna ögonen. Jag hoppas du inte ser på SVT eller läser DN och grundar dina uttalanden om SD enligt dem. SD vill ändra den destruktiva invandringspolitiken för att - som du säger - den är destruktiv och enligt mig har den inte funget sedan tidigt 90-tal.

   Du har inte att välja mellan pest eller kolera, snarare har du att välja mellan destruktivitet eller ett Sverigevänligt alternativ. Varför inte välja det senare? Vad förlorar du på det? "Jag är rätt säker på att mer eller mindre alla som röstar SD egentligen inte gillar partiet. Annars hade man inte skämts för att rösta på dem." Det är en bild du fått från svensk media, inte från Sverigevänner som röstar på SD. Prata med någon som röstar på Sverigedemokraterna om vad anledningen till det beslutet är. Du får nog höra något i stil med: "Jag röstar på dem för att en flyktingförläggning har öppnats i min ort vilket gör att området blir otryggare, fler rån och fler fall av misshandel sker", eller "jag röstar på dem därför det finns varken bostäder eller arbeten till svenskar, hur ska det då finnas det till de nyanlända?"

   // Magne

   Radera
  2. Vill du kunna bo kvar i Sverige så har du inget alternativ. Sedan läs partiprogrammet. Finns inget i det som är kontroversiellt. Inte ens invandringspolitiken.

   Radera
 14. SDU har gjort en film som säger att Europa tillhör Européerna. Är det något fel med det?

  SvaraRadera
 15. "Jag tycker inte heller att den invandring vi har är långsiktigt hållbar. Eller tycker och tycker...snarare konstaterar faktum. Det är tråkigt att galningar som SD får den här möjligheten att växa."

  Om du kommit till den insikten och inte röstar på SD är det ju du som är galningen. Det är nu endast SD:s tillväxt som kan få de övriga partierna att ändra kurs, om det råder inget som helst tvivel. Vi ser redan hur Moderaterna och svensk borgerlighet håller på att marginalisera sig själva ju längre de dröjer med det; Reinfeldts vägval i frågan har varit en total katastrof och drivit stora delar av de moderata väljarna till SD.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tre svar på mitt inlägg, men jag har kanske bättre koll på SD än alla ni tillsammans. Jag håller med era inlägg i stort, men jag har rätt i mitt första inlägg. Jag gick med i SD pga frustration över migrationsdebatten. Det blev ganska snabbt klart att SD inte är där för att hjälpa. Nolltoleransen är bara bullshit. Det är mycket ögontjäneri. Tro inte att Åkesson är en hjälte.

   Radera