lördag 1 augusti 2015

Dagens citat: Cecilia Wikström (FP)


"Det brinner runt om i världen och det har aldrig varit så många flyktingar sen andra världskriget. Då ska vi riva murar, inte bygga dem."
AftonbladetDen liberala EU-parlamentarikern funderar kring Ungerns åtgärd att uppföra stängsel för att kunna stävja illegal invandring. Enligt Ungerns utrikesminister har bara i år 100 000 flyktingar tagit sig in i landet. Det är snarare just då som det är befogat att bygga murar.

Själv befinner sig Wikström varken i Ungern eller i ett svenskt "utanförskapsområde", utan:

Hur skulle Cecilia Wikström reagera om det varje dag ställde sig ett hundratal flyktingar utanför hennes Chalet Marie? Sannolikt skulle hon då ringa polisen, och precis där har hon förlorat debatten.8 kommentarer:

 1. JAHA!
  ... och vilka ligger bakom invasionen från Afrika och Mellanöstern till Europa då???

  SvaraRadera
 2. vEM KOMMER ATT STÅ TILLS SVARS FÖR KOMMANDE GENERATIONER?Jag kommer inte stillandtigande sitta vid sidan om och se den västerländska civilisation gå under

  SvaraRadera
 3. Det otäcka med rabiata massinvandringsivrare som Wikström är att dom aldrig ställs till svars för den skada dom åsamkar landet under sin politiska karriär.
  Gemensamt för dessa individer är också att de saknar ett ord i sin vokabulär, KONSEKVENSANALYS.
  Alla med fungerande analysförmåga och normalbegåvning inser att det inte håller att flytta folk från dysfunktionella kulturer och samhällen till Europas länder i den mängd som sker utan att dessa länder till slut havererar vilket redan är ett faktum på lokal nivå.
  Ändå tillåts dessa politiker att stå på barrikaderna och propagera för en politik som uppenbart skadar vårt samhälle och samtidigt kalla alla som invänder för extremister. Man tar sig för pannan.....

  SvaraRadera
 4. Det är såna som Cecilia Wikström som kommer vara bland de absolut första att mura in det egna bostadsområdet. Öppna gränser gäller bara nationsgränser, eftersom hennes uppgift från hennes uppdragsgivare är att avskaffa alla Europas nationalstater.

  SvaraRadera
 5. "Det brinner runt om i världen och det har aldrig varit så många flyktingar sen andra världskriget. Då ska vi riva murar, inte bygga dem.".... så att minst 30 miljoner av världens 50 miljoner kan komma in i Europa och förvärra arbetslösheten, bostadslösheten, gettofieringen av hundratals utanförskapsområden och leva på bidrag så att välfärden ytterligare försämras.
  Mig veterligt brinner det inte i Somalia, Etiopien, och Marocko men även därifrån "flyr" hundratusentals varje år till Europa för att få en mer komfortabel tillvaro.
  När de europeiska ländernas - i synnerhet Sveriges- välfärd rasat ihop och förvandlats till mycket farliga länder att leva i kommer det då att vara srabländernas ANSVAR att ta emot de europeiska flyktingströmmarna? Kommer då rika länder som Saudiarabien, Kuwait, Förenade arabemiraten, Brunei och Quarar att leka "humanitära stormakter"? Får t.ex. flyende svenska automstiskt PUT och livstidsförsörjning i dessa länder? Och hur stort ansvar tar dessa länder för sina arabiska bröder och systrar som flyr från krig?

  Stig

  SvaraRadera
 6. Om det plötsligt uppstår en massa krig (eller ett världskrig) med stora flyktingströmmar ska naturligtvis länder med fred hjälpa folk som flyr, i synnerhet grannländerna och länder inom samma kulturella område. Alla Europas länder har dock öppnat både sina gränser, hjärtan och plånböcker för mer än 10 år sedan då USA:s krig i Irak och Afghabistan skapade stora flyktingströmmar. Europas länder har för mycket länge sedan tagit "sitt ansvar" men det borde ju i rimlighetens namn finnas någon sorts gräns för hur stort och långvarigt detta "ansvar" ska vara. När ansvaret och det av EU-pamparna påtvingade humaniteten börjar skada se hjälpande Europeiska ländernas ekonomier, välfärd och fred då har flyktingströmmarna förvandlats till en sorts virus som smittar ner hela planetens länder med fattigdom och konflikter som i värsta fall leder till inbördeskrig. Tyvärr är ju flyktingarna inte enbart offer utan även källan till nya religiösa och kulturella konflikter.
  Jean Marie Le Pen drog en bra liknelse mellan Medusas flotte och Europa, alla nödställda klamrar sig fast vid flotten tills den sjunker och alla drunknar. Flumliberaler som Cecilia Wikström tycker natyrligtvis att det är väldigt vackert och solidariskt att alla, - svart som vit, europe som arab - drunknar, bara hon själv får sitta i solstolen på Calet Marie i Biarritz och känna sig generös och human på andras bekostnad.

  Stig

  SvaraRadera
 7. Klokt och intelligent sagt, Stig! Slutklämnen är lysande. Påminner mkt om Titanic och de spelande musikerna....the show must go on..!
  Katarina

  SvaraRadera
 8. I aftonlögnen, kom dit via din länk, så säger cecilia tokstolle följande:

  "Det är sorligt. Och vad vi ser i Frankrike är ett bevis på flyktingarnas utsatthet och desperation. Det är en fasansfull situation. EU borde gå in och hjälpa till. Ingen borde slå sig till ro förrän det är gjort, säger hon."

  Detta till trots slog hon sig till ro med en semester, känns mest som att hon vill att andra ska göra saker och tror att hennes egen del enkom går ut på att spotta ut floskler, ett praktexempel till hycklande människa än cecilia får man leta efter.

  SvaraRadera