måndag 22 februari 2016

Angående LUF:s förslag
Efter att Liberala ungdomsförbundet i Storstockholm klubbat igenom ett krav på avkriminalisering av incest och nekrofili tog det inte lång stund innan det uppmärksammades och hånades på nätet. Det är i sig inte särskilt märkligt och man kan skämta hur mycket som helst om dessa förslag.

Med risk för att låta som någon libertarian, tycker jag i och för sig inte att det finns någon större poäng i att bestraffa två vuxna syskon som av någon anledning vill ha ett förhållande. En del menar att man då också måste tänka på en eventuell avkomma, men det är en annan fråga och det finns naturligtvis en mängd människor som inte borde skaffa barn.

Jag tycker att det intressanta med dessa aparta och tämligen irrelevanta förslag är att de utgör ännu ett exempel på hur liberaler tänker. Förslaget om att en person som före sin död har gett sitt samtycke till att användas av nekrofiler ger upphov till en del praktiska frågor. Ska dessa villiga lik samlas i någon central där de kan plockas upp av intresserade? Ska de lämnas tillbaka efter en viss tid? Att dessa båda förslag rör ett mycket litet antal personer och att de, åtminstone i nekrofili-fallet, innebär bisarra praktiska konsekvenser, är ingenting som bekymrar liberaler, eftersom det som vanligt handlar om storslagna och högtflygande principer. Personerna bakom förslagen är sannolikt inte intresserad av en avkriminalisering för egna syften, utan det handlar om öppenhet, frihet och så vidare.


Cecilia Johnsson, ordförande
LUF Stockholm


Förslagen kommer troligen aldrig att bli verklighet i lagstiftningen och de är som sagt något irrelevanta. Det allvarliga är att samma tankesätt tillämpas på viktigare frågor, inte minst invandringsfrågan, där invandringen ska vara fri utifrån rent filosofiska principer. Denna lilla historia påminner mig om det förslag om idéprogram som lades fram i Centerpartiet 2013, där månggifte, slopad skolplikt, platt skattesystem och, givetvis, fri invandring presenterades. Föga förvånande blev det förslaget om månggifte som fick mest uppmärksamhet, trots att det kanske var den minst destruktiva punkten.

För dessa liberaler är det oviktigt om fri invandring fungerar eller har positiva konsekvenser, eftersom det handlar om överordnade tankar om "öppenhet". Antagligen ses alla konsekvensanalyser och referenser till verkligheten som småsinta i dessa kretsar. Det är ingen slump att dessa människor allt som oftast inleder en verklighetsfrämmande tankegång med "för mig som liberal...", följt av rent önsketänkande och fantasifulla drömmar. Det spelar ingen större roll att LUF nu vill legalisera incest och nekrofili, men det är tragiskt att en ödesfråga som asylinvandringen ofta hanteras på samma sätt.
10 kommentarer:

 1. Incest är en perversitet och nekrofili är ett symptom på sinnessjukdom och i båda fallen hjälper inte straff utan det är bara psykoterapi, psykofarmaka och mentalvård som eventuellt kan hjälpa.
  Att Liberala ungdomsförbundet gör en stor fråga av vad inte ens en procent av befolkningen sysslar med och som har med mental störning att göra väcker frågan vad de är ute efter. Ja, det är väl den där gränslösa "öppenheten" som det handlar om och att Liberala ungdomsförbundet vill dra uppmärksamhet till sig ("posera").
  De flesta svenskar föredrar nog balans, måttlighet och sunt förnuft framför gränslös öppenhet och extremism så att sådana här förslag lockar inga nya sympatisörer/väljare/medlemmar utan är bara poppis bland de närmast sörjande.

  Stig

  SvaraRadera
 2. Det finns en mängd stora och allvarliga samhällsproblem att ta itu med. Men eftersom dessa kräver verklig ansträngning (och dessutom riskerar dålig stämning eftersom orsaken inte kan diskuteras) sysslar LUF hellre med lite poserande kring icke-problem, men som garanterat ger billiga rubriker. Säger vilken nivå dessa bortskämda och samhällsfrånvända människor rör sig på.

  SvaraRadera
 3. Jag tror de har blandat ihop liberal och libertin.

  SvaraRadera
 4. Svensk lagstiftning ska vara straffande och normerande. Det är viktigt att ha ett visst fungerade samhälle, med normer och värderingar som bildar en struktur åt även värderingar och kultur. Ska vi nu bara straffa den som våldtagit sin syster? Var går då gränsen för samtycke och påverkan i en familj som står varandra nära, där det finns band. En 16- åring kan inte slita sig från familjen så denne kan avgöra om sex med syskonen är frivilligt eller inte.

  Det är otäckt att social trygghet och normer anses som moralpanik för dessa liberala, men islamiseringen måste fortgå, liksom queerrörelsens framväxt, annars är vi rasister och homofoba och snörpiga pingstkyrketanter med håret i knut och hatt på skallen.

  Obehaglig bloggpost, det trodde jag inte om svenskrörelsen och bloggen!/V

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, jag ställer mig alltså inte bakom förslagen, men bestraffning av det fåtal fall där vuxna syskon skulle vilja syssla med det här tycker jag inte är särskilt viktig. Frågan är närmast helt irrelevant och därför vill jag fokusera på när detta liberala tänkande får större konsekvenser.

   Radera
  2. Då ska de i så fall vara myndiga och utflugna, annars är de i beroendeställning!

   Men det här handlar om normupplösning till varje pris, ett förebud för en kulturs undergång.

   Tänk på at de som sysslar med dessa tarmsfrågor istället för viktiga ödesfrågor, kan bli morgondagens politiker. De måste bort!

   Radera
 5. Tror det är viktigt att uppmärksamma, och bemöta, den strida ström av aparta förslag som ungdomsförbunden presenterar.
  Citat Olof Hedengren:
  "Som när det liberala ungdomsförbundet på allvar föreslår lagändringar så att incest och nekrofili skall bli tillåtet. Det duger inte att skylla på ungdomligt oförstånd då det ju är härifrån nästa generations politiker rekryteras."
  De flesta av oss kommer ihåg när en ungdomspolitiker gav ut boken "Det sovande folket". Få tog väl den på allvar. Ingen kunde föreställa sig att han tjugo år senare skulle tillämpa sina idéer i praktiken. Som statsminister!!
  Apropå krönikan om Mikael Levy. Är det vid läsning av alster skrivna av Olof Hedengren, Jan Tullberg, Karl-Olov Arnstberg och Lars Bern han "känner igen antiintellektualismen med sitt förakt mot argumentation"?
  Tur för honom, i så fall, att han kan uppskatta stilsäkerheten och de väl underbyggda argumenten hos giganter som Johan Rheborg och Henrik Schyffert.

  SvaraRadera
 6. Har för mig att tidelag inte längre är förbjudet och en del vill ju att pedofili ska vara tillåtet. Djur och små barn har inte givit något samtycke!

  SvaraRadera
 7. Man kanske ska donera sin kropp till sex!

  SvaraRadera