måndag 14 oktober 2013

Lena Mellin kravlar vidare




Aftonbladets Lena Mellin skriver idag om opinionsläget och hur Socialdemokraterna är det oppositionsparti som vunnit minst genom sin ställning i opposition. Själv tycker jag snarare att det är ganska förvånande att partiet fortfarande attraherar hela 38% av befolkningen, trots att politiken inte skiljer sig radikalt från Alliansens och trots att man har Stefan Löfven som partiledare. Möjligen kan det bero på att socialdemokrater är så pass luttrade och vana vid usla partiledare, att vad som helst efter Mona Sahlin och Håkan Juholt upplevs som en stor ledare.

När sedan Lena Mellin skall ge en liten kommentar om de övriga oppositionspartierna, blir det patetiskt på allvar:

"Allra bäst har det gått för Sverige­demokraterna som ökat med nära 95 procent om man jämför dagens notering i Aftonbladet/United minds med valresultatet. Det främlingsfientliga konservativa partiet under ledning av Jimmie Åkesson bärs fram av känsla av frustration i vissa grupper. Särskilt yngre män med låga inkomster och låg utbildning."

Det börjar bli lite väl tröttsamt att stöd till Sverigedemokraterna alltid beror på ett eget misslyckande, här kallat frustration, och aldrig på ett stöd för partiets politik eller en välinformerad skepsis mot invandringspolitiken som förs av de övriga partierna. När det sedan gäller det här med låg utbildning och låg inkomst, skulle det kunna vara ett objektivt konstaterande, men det är inte så det används. Jag tycker att det vittnar om en mycket märklig människosyn, när man menar att högskolestudier, och till och med inkomstnivå, gör en person mer meriterad att ha åsikter om samhället. Jag har själv en akademisk utbildning, men tycker inte att det automatiskt gör mina åsikter mer legitima än någon annans, enbart för att denne saknar dessa studier. Jag gissar att Moderaternas väljare i genomsnitt har både högre utbildning och högre lön än Socialdemokraternas, men jag har aldrig hört att det sistnämnda partiet därför underkänns och hånas. Lena Mellin själv har troligen journalistutbildning, vilket möjligen kan ses som högskoleutbildning, men inte imponerar särskilt mycket på mig, men det har uppenbarligen inte gjort henne till en fantastisk tänkare och visionär, även om lönen överstiger de flestas.

Källa: Exponerat

Efter att ha tagit del av hennes beskrivning av Sverigedemokraterna, kan vi titta på hur de två övriga mindre oppositionspartierna beskrivs:

"Näst bäst har det gått för Miljöpartiet som växt med knappt 29 procent, enligt samma räknemetod som jag beskrev ovan. MP uppfattas, rätt eller fel, av många som ett modernt vänsteralternativ, utan att vara dogmatisk i ­frågor som privatiseringar och rutavdrag."

Man skulle också kunna beskriva det som ett fullständigt verklighetsfrämmande parti, som vill göra det mesta i människors liv svårare och dyrare och vars politik skulle sänka både näringsliv och välfärd. Man skulle också, vilket aldrig görs, kunna fråga dem hur de egentligen tänker sig att fri invandring skall kombineras med välfärd och miljöarbete. Vänsterpartiet beskrivs helt neutralt:

"Vänsterpartiet, som samlade ­sina kommun- och landstingspolitiker i helgen, har lite i skymundan också klättrat i opinionsmätningarna. Jonas Sjöstedt har hittat ett mantra i motståndet mot vinster i välfärdsföretag och uppenbarligen har det fått effekt."

Även om vi bortser från ovanstående nonsens, blir det lite svårt att ta Lena Mellin på allvar som analytiker, när hon avslutar med:

"Oavsett vilket är det dags för Stefan Löfven att lägga in en högre växel om han vill nå sitt mål, att bli Sveriges nästa statsminister."

Vad är det för analys? Löfven behöver inte alls lägga in någon växel för att bli statsminister, utan kan lugnt hålla sig undan fram till valet, eftersom hans parti ändå är det klart största och de rödgröna mycket väl kan få egen majoritet. Även om de inte skulle samla ihop över 50%, kan Löfven få med sig ytterligare något parti, eller helt enkelt regera i minoritet, likt den nuvarande regeringen. Allt talar nu för att det blir regeringsskifte nästa år, alldeles oavsett vad Stefan Löfven gör eller inte gör. Troligen är den mest framgångsrika strategin att istället växla ner ytterligare ett steg, eftersom Löfvens relativa framgång helt har byggt på att han gömt sig så mycket som möjligt.

Aftonbladet




9 kommentarer:

  1. Har man en trång hjärna som inte klarar mer än ett uttryck i ens livstid blir det så här.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen svenskana säger/tror ju samma sak!

      Radera
  2. "Särskilt yngre män med låga inkomster och låg utbildning."
    Dessa ord av Lena Mellin måste ju betyda att hon anser att en sådan grupp inte är något att bry sig om och att åsikter från dessa kan man totalt ignorera.
    Rune

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon kan eventuellt mena invandrade men för då stämmer det nog beträffande utbildning och inkomster på grund av arbete, de behöver ju inte arbeta pga bidragen de får och förmögenhetsutjämningen de praktiserar.

      Radera
  3. "yngre män med låga inkomster och låg utbildning." är ju en bra beskrivning av invandrare. Lena Melin gillar tydligen inte dessa. Eller är det bara svenskar med denna bakgrund som ska föraktas ? Isåfall föraktar hon de som byggde socialdemokratin och arbetarrörelsen.

    SvaraRadera
  4. Det ser ut som att hon egentligen drömmer om att flytta till staterna och ackompanjera hockeymatcher, vilket vore bäst för oss alla.
    http://www.youtube.com/watch?v=RSiOAH_xF6A

    SvaraRadera
  5. Med ett sådant intellekt och sådant blaskigt utseende inbjuder Lena till lyteskomik. Men det avstår jag ifrån.

    Jag tror inte hon har en tanke på att hon förolämpar alla dem som troget röstat på hennes översittarparti. Många har som du påpekar Tobbe inte tillhört det översta inkomstskiktet. De har ändå varit lojala mot Sverige och allt som Svenskt är, i motsats till Lena.

    SvaraRadera
  6. Hon är med dåligt utblldad snack inte smörja nu Mandolinen!

    SvaraRadera