fredag 27 juni 2014

Marion Maréchal-Le Pen om Sverigedemokraterna
Marion Maréchal-Le Pen, en av Front Nationals två ledamöter i Nationalförsamlingen, intervjuades igår i TV-programmet BFM Soir, där man bland annat berörde den uteblivna gruppbildningen i Europaparlamentet. Under programmet frågade programledaren bland annat vari svårigheterna låg att bilda en grupp och om det kunde vara så att övriga europeiska politiker fruktade Front National, varpå Marion Maréchal-Le Pen svarade:

"Jag tror att det kan vara en fråga om bilden man har, därför att Front National är demoniserat i Frankrike, men också i många andra länder, särskilt Sverige. Jag vet att Sverigedemokraterna, som vi har haft ett långt samarbete med genom EAF*, är oroliga därför att de har nationella val inom kort och inte ville behöva rättfärdiga sig för det. Tyvärr, vi står ut med det, vi arbetar med det, men det är klart att det kan ha spelat en roll för denna situation." 

Front Nationals hemsida

*European Alliance for Freedom är ett europeiskt parti, alltså inte en grupp i Europaparlamentet, som består av individer från patriotiska partier i Europa. Medlemmar är bland annat Marine Le Pen, Geert Wilders, Gerolf Annemans (Vlaams Belang), Matteo Salvini (Lega Nord) och Franz Obermayr (FPÖ). Tidigare har Kent Ekeroth varit medlem för Sverigedemokraterna.10 kommentarer:

 1. Men är det inte meningen att FNs grupp ska vara associerad med partiet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett europeiskt parti kan vara eller inte vara associerat med en grupp i EP. De nuvarande medlemmarna i EAF kommer alla från de nationella partier som är aktuella för medlemskap i den grupp man försöker bilda.

   Radera
  2. Då förstår jag och har även sett ditt inlägg i frågan.

   Radera
 2. Ett simpelt förslag hade ju varit om Peter Lundgren hoppade av EFD(D) efter riksdagsvalet i höst och gick med i Le Pens grupp som politisk vilde. Det tycks ju bara vara ett land som saknas, och en företrädare för Front National gjorde ju det motsatta. SD kan till och med utesluta honom. Han kan gå med hedern i behåll och han har ändå en saftigt tilltagen "garantipension" livet ut. Win-Win!

  SvaraRadera
 3. Varför skyller SD på nationella val det är säkert andra orsaker som är anledningen.
  Och vill inte behöva rättfärdiga sig för det vad menas med det?
  Om SD gör så här stoppar att det bildas en grupp i EU kanske SD förlorar många röster även i det nationella valet.

  SvaraRadera
 4. "Jag vet att Sverigedemokraterna, som vi har haft ett långt samarbete med genom EAF*, är oroliga därför att de har nationella val inom kort och inte ville behöva rättfärdiga sig för det."

  Det här bestrider ju SD och menar att Ekeroths före detta medlemskap bara var kopplat till honom och inte partiet. Och ingenting tyder på att SD:s beslut om att avvisa Le Pen hade något med det kommande riksdagsvalet att göra. De ville snarare ha en fortsatt god relation till DF och det hade de inte kunnat ha om de inträtt i EAF-gruppen. Officiellt lyder dessutom förklaringen från SD att de inte "fått grepp" om FN och därför inte kan samarbeta med dem den här mandatperioden. SD kanske drömmer om att de EU- och invandringskritiska en dag ska kunna samlas i en stor och slagkraftig grupp, men det omöjliggjordes den här mandatperioden först genom Farages avståndstagande från FN och sedan genom den ytterligare splittring som DF:s avhopp från EFD-gruppen innebar. SD såg länge ut att bli en av de stora förlorarna på denna splittring, men blev till slut, om än med ett nödrop och ren tur, en vinnare med både grupptillhörighet och fortsatt god relation till DF.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men den förklaringen kan man nog ta med en nypa salt. SD hör ju mer naturligt hemma i Le Pens grupp än hos Farage och Beppe Grillo.

   Radera
  2. Visst, men poängen är att de inte utesluter ett framtida samarbete med FN. Och det är mycket möjligt att SD valt EAF-gruppen om inte DF kommit med sin skarpa varning till SD. Jag vidhåller att det är orsaken till deras avvisande av Le Pen. Det är ju närmast skrattretande att påstå att SD-ledningen skulle ha riskerat fem år som grupplösa bara för att de kunde få negativ publicitet i media inför riksdagsvalet genom samröre med FN. Grillo anklagas nu för att vara rena antisemiten à la Hitler av judiska organisationer, men det rör inte SD ryggen. De själva är dessutom vana att regelmässigt smutskastas i media med att partiet skulle vara grundat av "nazister och rasister" etc.

   Radera
  3. Hade pappa le Pen hållit sej lite lugn och t.ex. inte börjat veva om ebola som lösning på Europas massinvasion från afrika så hade det gått bättre. Han har skrämt bort fler än SD som möjliga samarbetspartners. Även om de flesta nationalistpartier håller med honom om hans plumpa uttalanden, så vågar man inte riskera hemma-oppinionen. Majoriteten på "hemmaplan" består av okunniga, obildade, hjärntvättade idioter i de flesta länder, som läser tabloider som Affrobladet som om det vore bibeln. Skriker jan helin eller thomas mattsson att Åkesson är Hitler som återuppstått så tror folk på det ungefär.
   Som utlandsSvensk donerade jag öndå 20k SEK till brottsmålsinsamlingen som drevs av Fria Tider för att får riksclownen mattsson fälld för förtal. Blir han dömd så blir det fest bland oss exilSvenskar här I Schweiz!

   Skickar med en dokumentärsamling som jag satte ihop för nåra år sen bara för skoj skull. Jag ska bygga en ny inom kort.

   Radera