lördag 5 oktober 2013

Dagens citat: Daniel Sestrajcic


"I ett samhälle där extremhögern växer blir samhällsklimatet inte så trevligt. Om det här är anlagt är det en väldigt grov attack. En tydligt politisk sådan."
Vänsterpartisten Daniel Sestrajcic finner, före några andra, vilka som måste vara skyldiga till den anlagda branden i Kvarnby folkhögskola, nämligen de berömda högerextremisterna. Inga skyldiga har gripits, men i Malmö, med dess ständigt pågående mångkulturella kriminalitet, känns det inte som att just högerextremister är de givna förövarna. Även hans fortsättning är intressant:

"Vi vill vänta in vad polisen säger, men indicierna tyder på att det är en anlagd brand. Om det är så är det en attack mot vänstern. Ett fruktansvärt slag. Då måste polisen tillsätta resurserna som krävs och gå till botten med det här."

Observera det lilla ordet "då", som jag inte tror är en tillfällighet. Om vänstern utsatts för ett politiskt attentat, måste alla resurser användas, men om det bara är lite vanligt mångkulturellt stök, behöver man nog inte göra så mycket. Skulle exempelvis Sverigedemokraternas lokal attackerats, skulle Sestrajcic sannolikt sett det som ett utslag av samhällsengagemang, värt minst en medalj.

Denne kommunist har figurerat en gång tidigare här, då han luftade olika sätt att förstöra Melodifestivalen, med anledning av Israels medverkan.

Skånskan

3 kommentarer:

 1. Vänsterns tankepolis är i farten; inte växer extremhögern i samhället. Men man (jag) kan hålla med om att när extremvänstern pressas tillbaka, blir samhällsklimatet inte så trevligt; det visade bl a Lars Ohly efter SD:s inträde i Sveriges riksdag

  SvaraRadera
 2. Låter ju uppseendeväckande om högerextremister varit i farten. Vad skulle ge dem incitament att tända på Kvarnby folkhögskola? Jag har inte anledning att tro att högerextremister arbetar på det sättet. Snarare saboterar vänsterextremister (AFA) högerextremisternas möten/faciliteter, där de inte skyr att använda kniv/sten mot ömma områden på kroppen.

  Slutligen ser jag det hela som larvigt svammel, det här med vänsterextremism kontra högerextremism. Ungefär som två barn som leker sten sax och påse, och tjaffsar om vem av dem som egentligen vann efter tre ronder.

  God eftermiddag!

  SvaraRadera
 3. Jag trodde inte vänstern tyckte om polisen. Vad har hänt?

  SvaraRadera