lördag 31 maj 2014

Jag deltar i Radio Länsman
I dagens avsnitt av Radio Länsman var Ingrid Carlqvist och jag själv inbjudna som gäster. Som vanligt leddes programmet av Länsman och Conrad. Ämnen var bland annat:

1) Hur var valnatten för oss alla? Hur följdes valet och vad blev det för reflektioner?
2) 9,7% fick Sverigedemokraterna i valet. Vi tittar närmare på detta. Där stora Asylslott har slagit upp portarna – har det påverkat antalet röster för SD?
3) Man kan inte titta på detta positiva resultat för SD utan att fundera kring hur riksdagsvalet kommer att gå.
4) Med Expressens förstasida kan vi en gång för alla konstatera att Expressen inte har någon trovärdighet kvar och är 100% partisk.
5) Twittervänstern uppskattar inte Sverigedemokraternas framgångar, minst sagt. Detta i form av demokratiförakt och mordhot som vi får höra här.
6) Samarbete mellan SD och Dansk Folkeparti?
7) Sedan talas det om UKIP och vi kommer in på Front National. SD och SDU verkar inte vara på samma sida i denna fråga.Exponerat3 kommentarer:

 1. Tobbe ställer en bra retorisk fråga angågende SVT:s vidriga bemötande av Kristina Winberg i TV-studion: "Har folk ingen uppfostran?".

  Jag kan på rak arm säga att en bra bit över hälften av de svenskar som är under 40 år har ingen uppfostran alls. Auktoritetslösa lärare och föräldrar är boven i dramat. De vet visserligen hur de ska flina in sig hos eliten, självutnämnda experter och kurdiska komiker men hur man ska uppföra sig generellt sett har de aldrig fått lära sig. I synnerhet inte om de möter en som har diametralt motsatta politiska uppfattningar.

  SVT:s uppförandekoder påminner om den hos stenålderskulturer och deras själsfränder inom V och MP är på samma nivå. Gapvänsterns apande och gapande och Lars Ohlys vägran att befinna sig i samma sminkloge som Jimmie Åkesson är asociala beteenden som hade fördömts hårt på 70-talet.
  Men som vi alla vet: Man kan inte lära en gammal hund sitta.

  Civilisation är en tunn fernissa vilket det kulturellt högstående kejsardömet Tyskland visade på slutet av 20-talet då nazism växte sig stark, det lika kulturellt högstående Italien då Mussolini kom till makten och Lenins bolsjevikiska barbari i Ryssland. Sveriges Pravda-inspirerade journalistkår är på väg att genomgå samma dekadenta utveckling.

  Stig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt inlägg, Stig - måste bara invända att det nog var Ingrid som stod för den frågan.

   Radera
  2. Ja det är möjligt. Intressant program i alla fall och det var faktiskt första gången jag lyssnade på Radio Länsman som jag stött på på Exponerat men aldrig lyssnat på pga av de inte tagit upp något för mig tillräckligt intressant ämne. Lite burkigt och avlägset ljud emallanåt men det har kanske med tekniska resurser att göra.

   Intressant att få veta att Jean-Maries fatala formulering om "detalj" var ända sedan 1986 (28 år sedan!), jag har funderat en del över det och även om det fanns någon antisemitisk punkt i FN:s partiprogram från den tiden? (men om så vore så hade förmodligen det tagits upp av franska PK-journalister och spridit sig till deras svenska kolleger eftersom det skulle var mkt mer anmärkningsvärt än en klumpig formulering).
   Debattknepet "halmgubbe" är tydligen lika vanligt i Frankrike som i Sverige

   Stig

   Radera