lördag 10 november 2012

Erövringen av Europa

 
"En dag kommer miljoner människor att lämna södra halvklotet och ta sig till det norra. Och de kommer inte att komma som vänner. De kommer för att erövra det. Och de kommer att erövra det med sina söner. Våra kvinnors livmödrar kommer att ge oss segern."

Houari Boumediene, Algeriets president 1965-1976




 "Vi har 50 miljoner muslimer i Europa. De är ett tecken på att Allah kommer att ge islam seger över Europa - utan svärd, utan kanoner, utan erövring. De 50 miljonerna muslimer i Europa kommer att göra Europa muslimskt inom några decennier. Allah mobiliserar det muslimska Turkiet att ansluta sig till Europeiska Unionen. Det är ett tillägg på ytterligare 50 miljoner muslimer. Och då har vi 100 miljoner muslimer i Europa."

Moammar Khadaffi, Libyens president 1969-2011

 
 "Hela Europa kommer att bli islamiskt. Som sultanens armé kommer vi att erövra Rom."

Necmettin Erbakan, Turkiets premiärminister 1996-1997





Mångkultur: Några reflektioner

 Som vi vet är det på högsta ort beslutat att Sverige ska bli mångkulturellt. Oftast framförs inga andra argument för detta än att allt annat är "främlingsfientligt" och "rasistiskt". Dock försöker man ibland faktiskt framföra något som liknar argument för fördelen med denna mångkultur. Dessa argument brukar handla om att ett mångkulturellt samhälle blir mer dynamiskt och även mer ekonomiskt framgångsrikt, då olika idéer och kulturer möts. Bloggen tänkte idag fundera kring detta resonemang, och titta på hur det ser ut i olika delar av världen.

Låt oss börja med det kanske mest uppenbara landet:


USA. Landets befolkning ser, grovt räknat, ut på följande sätt:
Vita:            64%
Svarta:         13%
Latinos        15%
Asiater         5%
Övrigt          3%

Är då USA ekonomiskt framgångsrikt på grund av att man har en blandad befolkning? Jag tvivlar på det. Man bör fråga sig vad som är hönan och ägget i USAs framgångssaga - troligen är det snarare så att landet drar till sig människor från olika delar av världen just för att det är framgångsrikt. Dessutom är det stora skillnader i framgångsnivå mellan de olika grupperna; den svarta gruppen passeras av i princip varje ny grupp som kommer, inte minst av olika sydostasiatiska nationaliteter. Slutligen så är USA ett helt annat samhälle än vad de flesta svenskar vill ha - stora inkomstskillnader med liten välfärdsstat, hög brottslighet och stränga straff.


Brasilien. Landet framhålls ibland som den perfekta smältdegeln, och det finns brasilianare av alla kulörer. Dock finns det absolut en sammanhållande brasiliansk kultur och det portugisiska språket är allenarådande. Inte heller detta mångkulturella exempel är något idealsamhälle; utbredd fattigdom, stora inkomstskillnader och en enorm brottslighet.




Sydafrika. Regnbågsnationen med en majoritet svarta, och färgade, vita och asiatiska minoriteter. Ett land präglat av stor fattigdom, stora inkomstklyftor och en enorm brottslighet.





Kina, Japan och Sydkorea är mycket starka ekonomier trots att de är i princip helt homogena.




Detta var endast några få exempel, men de visar ändå att det inte finns något samband mellan mångkultur och ekonomisk framgång. Det verkar däremot finnas ett klart samband mellan mångkultur och inkomstklyftor, motsättningar och repression. De som vill ha ett mångkulturellt samhälle i Sverige bör vara ärliga med att de då också vill rasera välfärdsstaten, ha högre brottslighet, samt förpassa skötsamma medborgare till gated communities.

Min uppfattning är att Sverige på mycket snabb tid kommer att bli något helt unikt. Ett land som är delvis europeiskt, delvis afrikanskt och delvis arabiskt. Hur kommer detta land se ut när pengarna tar slut?


GP
Smp 1
Smp 2
GP 2
Smp 3
GP 3
Kravaller i Gbg
Kravaller i Gbg II
Skottlossning i Gbg

"En anständig linje mot SD"

När man läser Aftonbladets rubrik tänker man först att nu ska etablissemanget höja sin argumentation en nivå, och upphöra med trams, lögner och epitet. Det är dock inte alls kolumnens avsikt. Den inleder med att prisa Bengt Westerbergs 650-miljoners-projekt för att indoktrinera skolbarn:

"Den lösning Westerberg föreslår handlar till stor del om skolan och bättre folkbildning. Bland annat ett lärarlyft för mänskliga rättigheter och en tydligare roll för Skolinspektionen. Myndigheten Forum för levande historia föreslås även få i uppdrag att informera om islamofobi och främlingsfientlighet. Det är bra förslag."

Nej, det är det inte. Att som svensk vara kritisk mot islam är fullkomligt naturligt, och har ingenting med någon sorts sjukdomsbild att göra. Vår oro för landets framtid kan inte botas med "folkbildning".

Kolumnens slutkläm blir lätt absurd:

"Varje strategi mot främlingsfientlighet måste därför börja i en politik för att hålla ihop samhället."

Anser man att massinvandring från Afrika och Mellanöstern är en politik för att hålla ihop samhället?



"Fortfarande extremister"


Som vi kunnat notera en tid, blir dinosaurierna i media och politik alltmer desperata. Inte en dag passerar utan olika attacker mot SD, den ena mer osaklig än den andra. Idag inleder Expressen med en ledare kallad "Fortfarande extremister". Som ni förstår handlar det då inte om Miljöpartiet eller Vänsterpartiet, utan självklart Sverigedemokraterna - vårt lands växande folkrörelse. Kolumnens grövsta lögn kommer mot slutet:

"Sverigedemokraterna är ett extremistparti som inte bara vill begränsa invandring utan all social utveckling som skett de senaste 50 åren"

Det har jag aldrig hört att partiet vill göra, det är helt enkelt bara ytterligare ett desperat rop från den döende multikulti-ideologin. Och menar man verkligen att den nuvarande extrema invandringspolitiken är ett led i "social utveckling"? Vi talar nu om ett allt större inflytande från kulturer som inte bara ser tillbaka 50 år, utan snarare 1400 år...

"Tyvärr har de övriga partierna överlåtit hela invandringsdebatten åt SD."

Jaha, och vad ska de övriga säga? "Vi tycker att massinvandring från Mellanöstern och Afrika är bra därför att....därför att...öh, öppenhet och möten mellan människor...människosyn!"





fredag 9 november 2012

Nya asylboenden i Skåne


Det hävdas från PK-håll att det inte pågår någon massinvandring till Sverige. Om inte siffran 54 000 asylsökande nästa år räcker för att övertyga om motsatsen, kan man också titta i mindre skala; exempelvis på hur Skåne nu rustar med ännu fler asylboenden.

Sydsvenskan berättar:

"Migrationsverket ser just nu varje övergiven stugby, kursgård, vårdinrättning och vandrarhem som potentiell flyktingförläggning. I dagarna öppnas två nya anläggningar i Skåne. Ytterligare en handfull asylboenden är på gång."

"De anläggningar vi tecknar kontrakt på nu är tillfälliga boenden i en prekär situation. Det handlar om att ge människor en sängplats och tak över huvudet i ett läge när vi väntar oss 54 000 nya asylsökande under nästa år."

"Det kommer hela tiden nya asylsökande. Och vi har problem med att personer med uppehållstillstånd sitter kvar i våra system. Det är ont om kommunplatser."

I hela landet, från Boden till Lund, tornar en entydig bild av kaos fram. En bild av massinvandring till ett land utan vare sig bostäder eller arbetstillfällen. Fler och fler städer förefaller i princip förlorade; Malmö och Södertälje har varit det länge, och de får nu sällskap av mindre orter som Borlänge, Söderhamn och många fler....

Dagens citat: Anders Sundström


"Vi har alldeles för få invandrare i Norrbotten - och värst är det i min hemkommun."









Norrländska Socialdemokraten berättar idag om ett möte under parollen "Gilla Norrbotten", där den gamle socialdemokraten och "styrelseproffset" Anders Sundström talade. I sin iver att hänga på det politiskt korrekta samtalet blir det sedan absurt:

"Min hemkommun Piteå är bland de fem-sex sämsta i landet, en riktig "monokommun". Socialdemokraten Lars-Erik Lövdén, min förre ministerkollega från Malmö, var på besök under PDOL och tyckte att det var riktigt obehagligt att det inte fanns folk med annan hudfärg i Piteå."

Malmö-sossen Lars-Erik Lövdén som tyckte det var "obehagligt" att endast se svenskar i Piteå. Och nej, Lars-Erik bor inte i Rosengård.





Ja, Anders, en rejäl påfyllning à la Malmö är nog det absolut bästa för Piteå. Herregud. Varför är dessa människor så fixerade vi hudfärg att det till och med känns obehagligt att på en mindre ort endast se pursvenskar?

Nu skulle man kunna tänka att Norrbotten är tomt på folk och att lite inflyttning skulle liva upp. Men nu är ju inte detta riktigt hela sanningen. I Boden (i Norrbotten) har till och med kommunens vänsterpartist fått nog:

"Vi i kommunledningen har svarat dem att vi förväntar oss att Boden får ta det lugnt nu. Vi menar att vi måste få arbetsro och jobba med det befintliga, säger kommunalrådet Bosse Strömbäck (V).
Boden är den fjärde största mottagaren av asylsökande i landet, bara Stockholm, Göteborg, Malmö och Skellefteå har fler inskrivna i mottagningssystemet.
Enligt Strömbäck ska Boden dock “vara behjälpliga och hitta lösningar”, men utan att samtidigt tappa greppet om situationen i staden."



Ny PK-kampanj mot skolorna

Minns ni Bengt Westerberg? Just det, mannen som kallades "Vet Bästerberg", mannen som gav den politiska korrektheten dess mest motbjudande ansikte, mannen som var för fin för att ens sitta i samma soffa som Ny Demokrati.
 
Bengt Westerberg är idag 69 år, men korståget mot främlingsfientlighet går förstås vidare. I dag överlämnar Westerberg sin stora utredning om ett effektivare arbete mot främlingsfientlighet till integrationsminister Erik Ullenhag. Westerberg will satsa 650 miljoner kronor för att utbilda lärare om främlingsfientlighet:
 
"När en elev vill utmana och säger något rasistiskt vet lärarna ofta inte hur de ska hantera situationen. I Skolinspektionens senaste kvalitetsgranskning är det väldigt tydligt att de ofta inte tar det som utgångspunkt för att inleda en dialog, utan värjer sig"
 
Våra skolor saknar lärare, de saknar läroböckor och datorer, men det finns alltså 650 miljoner friska kronor att lägga på en PK-kurs! Det var länge sedan Sverige var bäst i världen, vi passeras snabbt av länder i Asien som förstår värdet av utbildning och arbete. Satsa gärna mer pengar på svenska skolan och se gärna till att utbilda fler ingenjörer, men ge fan i att indoktrinera våra barn för skattebetalarnas pengar!
 
 
 
 




De nya sedlarna


2015 kommer Sverige att få en ny uppsättning sedlar. Dessa har utformats av Göran Österlund, som har vunnit Riksbankens formgivningstävling. När man ser dessa nya sedlar, är det rimligt att misstänka att någon sorts politisk, och mycket politiskt korrekt, diskussion har förts på banken. Österlunds bidrag kallas "Kulturresan":
 
"Kulturresan är ett förslag på ny sedelserie som för våra sedlar in i 2000-talet via 1900-talets kulturpersonligheter."

Man kan anta att den nuvarande uppsättningen kändes lite för historisk, lite för nationalistisk. Våra sedlar pryds idag av:
Selma Lagerlöf (1858-1940) - författare
Jenny Lind (1820-1887) - sångerska
Carl von Linné (1707-1778) - naturvetare
Karl XI (1655-1697) - kung
Gustav Vasa (1496-1560) - kung

Alltså, olika betydande personligheter, från olika epoker.


Nu är det dock dags för något nyare och mer i samklang med dagens ideologi! Bort med historien alltså, och fram för mer moderna och internationella människor.

De nya sedlarna kommer att prydas av följande individer:
Astrid Lindgren
Evert Taube
Greta Garbo
Ingmar Bergman
Birgit Nilsson
Dag Hammarskjöld

Bloggen har ingenting emot dessa personer, men vänder sig mot att samtliga är mer eller mindre nutida. Än mer störande är den naggande känslan av historielöshet och att det hela är en del av kampanjen för att beröva svensken dess historia, till förmån för den nya spännande mångkulturella världen.

Att de sedan ser ut som leksakspengar gör ju inte saken bättre.

Ung vänster om rasism. Suck.


Idag är det 74 år sedan den så kallade Kristallnatten i Nazityskland. Detta anser Ung Vänsters ordförande Stefan Lindborg vara ett tillfälle så gott som något annat att klämma fram ett inlägg om främlingsfientlighet och rasism. Redan när ni hör detta, så vet ni ganska exakt vad ni kan vänta er. Och ni blir inte besvikna.

Länk till Newsmill

Varför skrivs dessa enformiga krönikor? Vad finns det för anledning att publicera dem? Vid det här laget skulle var och en av oss kunna producera ett sådant alster, eftersom vi kan nyckelorden och formuleringarna till leda. Dock kan bloggen som vanligt inte låta bli att titta på och kommentera alstret.

Dessa krönikor förekommer i två varianter, beroende från vilket politiskt håll de kommer. Från liberalt håll är det "öppenhet" och "människosyn" som gäller, från vänsterhåll ett resonemang om att högerpolitik gör att klyftorna i samhället ökar, och de enkla människorna utvecklar då främlingsfientlighet, istället för att delta i klasskampen. Inledningen följer mallen:

"I ett Europa som slits sönder av ekonomisk kris växer de rasistiska strömningarna. Idag minns vi förintelsens offer, men kämpar också för att vi aldrig någonsin ska uppleva fler kristallnätter."

Det är rejält magstarkt och stort hyckleri när en kommunist gråter över nazismens offer. Kristallnatten skedde som sagt för över sjuttio år sedan, medan förtrycket i Kina, Sovjet och Östeuropa skördade långt fler offer, och pågick fram till 1980-talet. Och pågår än på platser som Nordkorea och Kuba. Många ledande vänsterpartister är för övrigt medlemmar i Svensk-kubanska föreningen, en stödorganisation för regimen. När skriver Stefan en krönika om Stalinterrorns offer? Det kommer han aldrig att göra, och denna krönika är egentligen inte heller skriven med sympati för offren, utan leder snart fram till det egentliga målet:

"Det rasistiska partiet Sverigedemokraterna når nya höjder i opinionsmätningarna, samtidigt som allt fler etablerade debattörer och politiker förklarar samhällsproblem, som arbetslöshet och sjunkande skolresultat, som något som orsakas av invandring. Tonläget i den politiska debatten har skruvats upp och anständighetsgränsen förskjutits. Det är knappast en slump att Sverigedemokraterna går framåt, samtidigt som Agenda i partiledardebatten ställer frågan ”Hur mycket invandring tål Sverige?”

Kommunismen har misslyckats överallt den har prövats - när kan vi förpassa den till historieböckerna?



Dagens GP har för övrigt en löjlig liten kolumn mot Jimmie Åkesson, som handlar om att vi inte hade haft så mycket musik här, om det inte varit för människor med utländsk bakgrund. Suck. Lite roligt dock att krönikören kommer från något som kallas "Djungeltrumman".


Nytt SD-rekord! (Uppdaterad)


Uppgången fortsätter - SD får idag rekordstöd i Demoskop och befäster sin plats som Sveriges tredje parti. Framgångarna är störst bland kvinnor och storstadsväljare där partiet tidigare haft litet stöd.
I dag svarar sju procent av kvinnorna att de skulle rösta på SD och stödet i Stockholm är nu lika stort som i övriga landet.

 
 
Detta betyder att svensk politik har ett helt nytt läge. Vi kan bortse från de små borgerliga partierna, som antingen åker ur riksdagen, eller enbart fungerar som stödpartier till M. Vi kan även bortse från Vänsterpartiet, som aldrig varit något annat än ett litet stödparti till S. Miljöpartiet har större inflytande, men fungerar oftast också som ett stödparti till S.
 
2014 står väljarna alltså inför tre alternativ:
1. Vänstern. Fortsatt etniskt förfall.
2. Högern. Fortsatt etniskt förfall.
3. Sverigeblocket, och ett hopp om landets framtid.
 
Resultatet av valet 2014 kan mycket väl bli att S och M ingår i en bred koalition för att isolera SD, och kunna fortsätta sin färd mot undergången. I så fall finns det 2018 endast två alternativ - SD och Sjuklövern. Mycket intressant läge!
 
Låt oss slutligen njuta av hur stödet har vuxit ända sedan bildandet 1988 (antal riksdagsröster):
 
19881 118




19914 887




199413 954




199819 624




200276 300




2006162 463




2010339 610
 
Vi är på gång nu!
 
Enligt dagens Svd menar Carl Bildt att partiets framgång skadar Sverige:
 
"De försöker isolera Sverige från omvärlden. Det går inte. Det skadar Sverige."
 
 
Mannen som sitter i den regering som just nu bedriver en fullkomligt ansvarslös invandringspolitik, har alltså mage att säga att SD skulle skada Sverige. Bortsett från ett kärnvapenanfall, finns det ingenting som kan skada Sverige mer än regeringens asylpolitik!
 
 
 
 
 
 
 
 

torsdag 8 november 2012

Förslag: Moské på Orust


Den bohusländska ön Orust är en sommaridyll. Kommuninvånaren Anders Nielsen i Svanesund tycker dock att man bör verka för en året-runt-inflyttning för att liva upp vinterhalvåret. Det är svårt att vara säker på om han menar allvar, men hans förslag till kommunstyrelsen är iallafall att man bör bygga en moské.

Förslaget i sin helhet

Samtliga tidningar hänger på; GP, Aftonbladet, Metro, Svd, Skånskan, NT, Hd, Lt, Ltz, osv.


Enligt Sveriges Radios ekoredaktion fanns det år 2005 ungefär 120 källarmoskéer i Sverige. I Malmö finns det minst femton källarmoskéer, varav de flesta är belägna i stadsdelen Rosengård.
 
Några andra exempel på de större och mer kända moskéerna i Sverige är:




  • Bellevuemoskén i Göteborg
  • Fittja moské i Botkyrka (etablerad år 2007)
  • Falköping moské i Falköping
  • Gävle moské i Gävle
  • Göteborgs moské vid Ramberget (byggdes klart maj 2011)
  • Imam-Ali moskén i Järfälla
  • Malmö moské i Malmö (etablerad år 1984)
  • Skellefteå moské i Skellefteå
  • Skärholmens moské i Skärholmen (planerar nybyggnad till år 2014)
  • Skövde moské i Skövde
  • Stockholms moské på Södermalm (etablerad år 2000)
  • Strömsunds moské
  • Islamiska Kulturcentret i Sundsvall (Sundsvall)
  • Trollhättans moské i Trollhättan (etablerad år 1985)
  • Uppsala moské i Uppsala (etablerad år 1995)
  • Umeå moské i Umeå (planeras att byggas)
  • Västerås moské i Västerås
  • Örebro moské i Örebro
  • Norrköpings moské i Norrköping

Ullenhags soptippar


Stålmannen på besök i Borlänge.











Låt mig börja med att betona att rubriken inte jämför asylsökande med sopor. Den syftar på det sätt våra rikspolitiker behandlar kommunerna ute i landet. Det går bra att sitta på Rosenbad, klappa sig på magen, och besluta att ta in 30-, 50- eller 100 000 asylsökande under ett år. Man behöver sedan inte bekymra sig om att dessa människor skall inhysas i en kommun, gå i skolan, uppbära bidrag, ha svenskundervisning osv.

En kommun som sedan tidigare har en stor somalisk befolkning är Borlänge. De kommande åren räknar Borlänge kommun med att ta emot omkring 1000 somalier genom så kallad anhöriginvandring. Och nu förbereder sig kommunen för att kunna ta emot alla.

Erik Ullenhag har just varit på besök i staden. Den regionala tidningen DT berättar om hans löften:

"Regeringen kommer bland annat skjuta till statliga pengar för praktikplatser och ett praktiskt basår för nyanlända somalierna. Detta för att göra det lättare för gruppen att komma in på arbetsmarknaden."

"Elever i skolåldern med en bristfällig utbildning från somalia kommer få upp till tre timmars extra undervisning i veckan."

Man skjuter alltså till pengar för praktikplatser, och sedan är 1000 extra somalier inga problem för Borlänge? Var finns dessa tusen praktikplatser? Och dessa tusen personer kommer sedan in på arbetsmarknaden? Slutligen vill jag påminna ministern om att det inte är regeringen som bjuder på allt detta, det är arbetande svenskar.
Skylten avslöjar att vi befinner oss i Sverige. Bilden visar 1a-maj-tåget i Borlänge.












Ungern: Prefascistiskt?


Ungern har blivit lite av ett hatobjekt för liberala skribenter. Det handlar dels om att det "högerextrema" Jobbik blivit tredje största parti, dels om en medielag som innebär att journalister kan bötfällas om de inte skriver opartiskt.

Eric Erfors skriver i Expressen:

"På vägen mot den demokratiska enpartistaten ser Orbán till att använda sig av ett beprövat verktyg: utnämningsmakten. Premiärministern placerar sina förtrogna partivänner på centrala poster i statsförvaltningen. De sitter också i ledningen för den förfärliga mediemyndighet som har inrättats.
Yttrandefrihet råder fortfarande i Ungern. Men journalister jag talar med vittnar om en allt mer utbredd självcensur. "Nu är de i statstelevisionen lika devota mot makten som man var under kommuniståren", konstaterar en ungersk journalist."

Är det någon som inte tycker att detta påminner väldigt mycket om Sverige? Utnämningsmakten har i decennier använts för att ge partivänner jobb som ambassadörer, landshövdingar och generaldirektörer. Är det någon som tror att Mona Sahlin var den mest kompetenta bland en mängd sökanden till Systembolagets styrelse?

Och journalisters självcensur i Sverige behöver vi väl knappt nämna? Det är ju på grund av den strypta och vinklade debatten som våra "djungeltrummor" behövs!



Dagens citat: Fredrik Reinfeldt

"Det bästa med att vara politiskt verksam i Sverige är att det i det här landet, olikt väldigt många i Europa och andra delar av världen, fortfarande finns tillit och förhoppning om att ett bättre samhälle kan åstadkommas via demokrati och politiskt beslutsfattande.”



Fredrik Reinfeldt hyllar demokrati och respekt för väljarna i samma tal som han betecknar avvikande åsikter som "djungeltrummor" och menar:
 
"Vi har på alla sätt argumenterat mot och konfronterat Sverigedemokraterna, det är ett av de svåraste problem som finns att hantera, har de kommit in i ett parlament är de svåra att få ut."
 
Ok, Fredrik. Vi vet vid det här laget att SD är "mörkermän" som "fiskar i grumliga vatten", och tydligen byggs upp av "djungeltrummor". Skulle vi nu kunna få höra vad Alliansen själva tycker om framtiden, varför vi ska ha en massinvandring och vad fördelarna med denna är?
 

Polisen i Rinkeby


"När polisen rycker ut till Södra Järva (där Rinkeby och Tensta ingår - min anm) skickas alltid två bilar, av säkerhetsskäl. De senaste månaderna har stenkastning mot polisen blivit allt vanligare, och västerortspolisen stärker nu sina bilar både för närpolis och uttryckningstyrkor för att skydda poliserna."

Att polisen vill vara skyddad för att kunna utföra sitt arbete kan man förstå. Men, Kadafi(!) Hussein, från ungdomsnätverket Rinkeby taktik-team, är kritisk och menar att det riskerar att öka motsättningarna mellan polis och ungdomar i stället för att lösa de långsiktiga problemen.

Jag skulle nog vilja påstå att om man kastar sten på polis, så finns det redan en rätt rejäl motsättning. Om polisen då skyddar sina bilar, och sig själva, ökar då stenkastningen? Avtar den om man låter bli att skydda sig?

En vild tanke: om man slutade begå brott och kasta sten, kanske polisen inte skulle behöva vara där överhuvudtaget?

Länk till Svd

"Jimmie Åkesson är skrämmande"


Aftonbladet Kultur får vi anledning att titta på med jämna mellanrum. För att vara en kultursida ägnar den fantastiskt mycket utrymme åt politik, och då förstås en mycket vänster sådan. I dessa dagar innebär det att försöka bekämpa SD så mycket som möjligt, och inga formuleringar är för grova, inga argument för idiotiska, för att uppnå detta mål. Följaktligen dyker det idag upp en liten dräpa med rubriken "Jimmie Åkesson är skrämmande".

Vad gör då Jimmie så "skrämmande"? Man har hängt upp sig på två siffror som Jimmie använt sig av i debatten - den ena gäller andelen somalier som är analfabeter, den andra hur stor asyl- och anhöriginvandring vi kan vänta oss.

Låt oss börja med somalierna och deras läskunnighet. Jimmie Åkesson hävdar att 85% är analfabeter, Finlands migrationsverk hävdar att 85% av somalierna där är analfabeter, och Aftonbladet hävdar att 85% i själva verket har en riktig utbildning. Någon ljuger. Någonstans borde det finnas riktiga uppgifter kring detta, men under tiden får vi väl gå på historiken, och fundera på vem som brukar vara trovärdig, och vem som inte brukar vara det.

Vidare ifrågasätter man siffran 200 000 asyl- och anhöriginvandrare under åren 2012-2013. Den största invändningen är att detta gäller asylsökande, varav många inte kommer att få asyl. Visst, romer från Balkan saknar alla skäl och kommer troligen att skickas tillbaka, men under tiden befinner de sig här och kostar stora summor varje dag. Dessutom utgör dessa asylsökande inte en majoritet, och så vitt bloggen förstår, så ges i princip alla från Syrien och Somalia automatiskt asyl.

Detta gör alltså Jimmie Åkesson "skrämmande", och mest skrämmande är tydligen att han lagt till att dessa 200 000 skulle vara 200 000 för många. Skrämmande i Aftonbladets kulturvänstervärld, troligen rätt vettigt i de flesta andras.

Skrämmande? Eller kanske mer trovärdig än Aftonbladet Kultur?



onsdag 7 november 2012

Dagens citat: Lisa Bjurwald


"Att Svt kan vidarebefordra allt som sägs i riksdagen är förfärande."
 
Lisa Bjurwald, antirasist på heltid, ger sin syn på demokrati, yttrandefrihet och vad Sveriges Television har för roll.
 










Som framgår redan av bilden är Lisa Bjurwald en person som tar sig själv på mycket stort allvar, inte minst eftersom hon som professionell bekämpare av högerextremism och främlingsfientlighet har ett mycket viktigt uppdrag. Citatet är i själva verket inte dagsfärskt, men det är först nu som bloggen har upptäckt den underbara sidan Medievärlden. På den figurerar mediefigurer och diskuterar sin bransch, samt håller med varandra om vad som inte får sägas och vad deras egna ansvar är. Så här presenteras hon på sidan:
 
"Lisa Bjurwald började som reporter och krönikör på Expressen som 16-åring. Hon har bland annat varit ledarskribent på Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet, skribent på Expo och redaktör på Axess Television samt jobbat för den marknadsliberala tankesmedjan Timbro.
Just nu är hon aktuell med reportageboken Europas skam. Rasister på frammarsch."

I ett utmärkt inlägg på Avpixlat, skriver Mats Dagerlind om Lisas fixering vid att förbjuda åsikter hon själv ogillar. Rubriken är "Polisanmäl mig eller håll käften, Lisa Bjurwald".


 

Språkkunskaper

Svenska är ett mycket litet språk i världen. Detta gör att vi svenskar, när vi åker utanför våra egna gränser, måste ha kunskaper i främmande språk. Generellt sett är svenskar relativt bra på engelska, och relativt usla på franska, tyska och spanska.
 
Här har multikulti-förespråkarna hittat ett nytt obskyrt argument; i och med att det talas så många språk i Sverige, har vi här en fantastisk resurs. Det brukar låta ungefär så här: "Nalin, 18, kommer att bli en tillgång på arbetsmarknaden. Förutom svenska talar hon flytande kurdiska och suryoyo."

Det finns ett stort problem med det här resonemanget. Våra nya medborgare kommer inte främst från våra stora exportmarknader, milt sagt. Behovet av kurdiska och suryoyo är minimalt i våra exportföretag. Inte heller kommer det mängder av köpglada turister från dessa områden.

Sveriges femton främsta exportländer 2012:
 
 
1
Tyskland
 
2
Norge
 
3
Storbritannien
 
4
USA
 
6
Finland
 
5
Danmark
 
7
Nederländerna
 
8
Frankrike
 
9
Belgien
 
10
Kina
 
11
Polen
 
12
Italien
 
13
Ryssland
 
14
Spanien
 
15
Japan

Kan det möjligen vara så att vi har uppfyllt vårt behov av kunskaper i somali, arabiska, kurdiska och amariya? Borde vi växla om till invandring från Tyskland, Norge och Storbritannien?

En som i dagarna dammar av språkkunskaps-argumentet är förstås Alexandra Pascalidou, vars enda merit är att hon kommer från Grekland. I gårdagens Metro skriver hon om hur hennes dotter protesterar mot att hon alltid pratar grekiska. Alexandra släpar för säkerhets skull sin dotter till en grekisk förskola en gång i veckan. Låt oss hoppas att dottern kommer skaffa sig även andra meriter inför arbetsmarknaden.

På sin egen blogg skriver för övrigt Alexandra, med en plötslig självinsikt:

”I don’t always know what I’m talking about but I know I’m right!”

Humor: Chatta med Mona

 
Som bekant har det just varit presidentval i USA. De flesta svenskar saknar nog någon djupare kunskap om hur valet går till eller vad kandidaterna egentligen står för. Men Expressen har nu bjudit oss på en möjlighet att få våra frågor besvarade. Man har nämligen kunnat chatta om valet med Moderaternas Per Schlingman och.......Expos Mona Sahlin!
 
Skulle jag undra något om USAs valsystem eller politik, så inte skulle jag fråga Mona Sahlin av alla människor! Vågar man gissa att Mona stödjer Barack Obama, men inte riktigt vet varför?
 


Somalierna: Vad är sanningen?


Jimmie Åkesson hävdade att en majoritet av de somalier som söker sig hit är analfabeter. Detta fick en rad politiker och journalister att gå till motattack genom att hävda att en majoritet av dem faktiskt har för- eller eftergymnasial utbildning. Lite festligt förresten att använda ett uttryck som "förgymnasial" utbildning - det skulle då innebära någon form av grundskola, för att använda normal svenska. Men vad är nu egentligen sanningen? Antingen så är 85% analfabeter, eller så har minst 85% någon form av grundskola och borde då rimligen vara läskunniga.

I dagens Yle Nyheter säger Finlands migrationsverk att 85% av de somalier som sökt sig till Finland faktiskt är analfabeter.

"Kriget i Somalia har förstört möjligheterna för dem som är födda på 1970-talet eller senare att kunna gå i skola. Därför håller grundutbildning på att bli en allt viktigare del av integrationen av invandare."

Jag låter mina läsare själva avgöra vem som är trovärdigast i det här; svensk fulmedia och etablissemangspolitiker, eller ett statligt verk i Finland, ett land där debatten självklart är öppnare än här.

På en somalisk sida hittar jag förresten lite annan intressant statistik, som gäller hur olika invandrargrupper klarar sig i skolan:

"Av alla elever får 89% betyg som ger gymnasiebehörighet. Bland elever födda i Somalia är siffran 25%. I topp bland Sveriges största invandringsländer ligger Finland med 82% behöriga."



tisdag 6 november 2012

Vem är rasist?

Marcus Priftis, som just släppt en bok med titeln "Främling, vad döljer du för mig?", figurerar nu i tv-soffor och seminarier för att tala kring rasism. Varsågoda, här kommer en tjugo minuter lång orgie i rasiststämplar:
 

Det visar sig att det finns fantastiskt mycket rasism överallt:

"Vi lever i en tid där det är ok att säga invandringskritisk om en nazist..."
"Vi lever i en tid där kostnaderna för invandring diskuteras som om det var en legitim sak att diskutera."
"Att Sverigedemokraterna sitter i riksdagen är ett resultat av rasismen."
"Hela vår kultur har en röd tråd av rasism."

Och så kommer förstås det här nya argumentet som vi talat om förut: "det är ingen som talar om hur mycket värmlänningar kostar, så varför ska vi prata om invandringens kostnader?"

Personligen blir jag nästan lite sugen på att läsa boken, men avstår - mångfaldspredikanterna lever nog tillräckligt gott som det är.



Metro kan också


Som tidigare nämnts handlar det väldigt mycket om SD i media nu. Varje tidning måste ha minst en krönika som tar avstånd från partiet, med få argument och mycket floskler. Metro vill inte vara sämre, så man har fått Lars Adaktusson att slänga ihop en av dessa dussinkrönikor. Rubriken är "Ett givet svar på flyktingfrågan", och bloggens upplysta läsare förstår säkert vilken denna "givna" position är.





Man får ändå ge Adaktusson en liten eloge för att han lyckas pressa in följande nyckelord i en och samma lilla kolumn:
  • människovärdet
  • alla människors lika värde
  • människosyn
  • humanitet
  • medmänsklighet
  • skinnskallar
  • nazister
  • nazistsympatisörer
  • nazismen
Ja, där har ni det: antingen har ni en fin människosyn som Lars själv, eller så är ni nazister.

Filmrepliker vi minns: Taken


"You come to this country to take advantage of the system and think because we are tolerant, we are weak and helpless? Your arrogance offends me."

Bråda dagar


En av Sverigedemokraternas t-shirtar har inskriptionen "Vi är på gång nu!". Sällan har väl det passat bättre än just nu. Det går inte en dag utan att gammelmedia har krönikor och artiklar om partiet. Samtliga är givetvis fördömmande, och genom infantila angrepp försöker man svartmåla partiet, och få medborgarna att komma på bättre tankar. Bloggen försöker behandla medieinslag som avhandlar SD, invandring och integration, men i dessa dagar är det svårt att hinna med att kommentera dem alla.

I dagens Svd skildras ett anförande av Fredrik Reinfeldt, där han angriper SD. Vår statsminister är en fullt intelligent person, men inte heller han kan avhålla sig från märkliga slutledningar och rena barnsligheter.

"SD i riksdagen är en förfinad form i kostym av djungeltrummorna på internet"

Ja, ni hör själva. Exempelvis denna blogg är en "djungeltrumma", och våra riksdagsföreträdare hånas för att de bär kostym...

"Vi har på alla sätt argumenterat mot och konfronterat Sverigedemokraterna, det är ett av de svåraste problem som finns att hantera, har de kommit in i ett parlament är de svåra att få ut."


Att hantera Sverigedemokraterna är ett av hans svåraste problem, och då har han ändå ansvar för att styra landet. Han tycker också att "de är svåra att få ut". Bäste statsminister, det är inte din uppgift att få ut ett folkvalt parti ur parlamentet; våra företrädare har inte bara traskat in där - de är där som representanter för 330 000 medborgare!

Han uttrycker också tillfredsställelse över uppgörelsen med Miljöpartiet om invandringspolitiken, en uppgörelse som endast gjordes för att isolera SD från inflytande.

"Effekten av SD var att vi fick en politik i motsatt riktning."

Är det sådana tankar som skall styra politiken i vårt land? "Haha, uppgörelsen vi gjorde var visserligen vansinnig, men den gick emot SD!".

Hur tycker då medborgarna? En undersökning ger svaret om vilket parti som har den bästa invandringspolitiken:
Observera att 0,7% tycker att Mp har den bästa politiken! Detta parti valde alltså Reinfeldt att göra upp med i just denna fråga.











Vi är på gång nu!

Fria tider har en utmärkt artikel om Reinfeldts anförande.

Åkesson vs Billström



I gårdagens DN skriver Jimmie Åkesson om integrationsproblematiken under rubriken "Vi har politiken som bryter utanförskapet". En av hans poänger är att man inte kan få någon fungerande integration med nuvarande massinvandring:

"Vi kommer aldrig att köpa den felaktiga utgångspunkten om att det går att bedriva fortsatt massinvandringspolitik och samtidigt utradera utanförskapet. Ingen integrations­politik i världen kan fungera under nuvarande förhållanden. Den viktigaste åtgärden för att kunna vända segregationstrenden är att kraftigt minska invandringen."

Åkesson kommer senare in på de lösningar som Sverigedemokraterna föreslår:

"Vårt svar på denna misslyckade så kallade integrationspolitik är en offensiv, sammanhållen jobbskapande politik – för alla. Särlösningarna har inte varit framgångsrika och vi kan i dag konstatera att anpassningen av invandrare fungerade bättre på den tiden då vi saknade integrationspolitik."

Ingenting i Åkessons artikel borde vara särskilt kontroversiellt. Men i Sverige är det det, och idag har Tobias Billström fått i uppgift att gå till motattack.

"Det handlar om att ha en modell där staten ska bedöma om hur många som behövs, och det går inte. Man kan inte sitta på ett statligt kontor och bedöma hur många och vilken kompetens som behövs utan man måste ut i verkligheten för att kunna svara på den frågan."

Och varför skulle man inte kunna göra det? Det görs ju ständigt undersökningar om vilka utbildningar som är mest attraktiva på arbetsmarknaden osv. Det måste under alla omständigheter vara bättre än att bara säga "jaha, det kommer tydligen 54 000 somalier, syrier och romer nästa år. Det blir en utmaning."

Sedan försöker han blanda bort korten genom att tala om arbetskraftsinvandring:

"Dessutom visar siffror från Migrationsverket att de stora grupperna arbetskraftsinvandrare består av personer med högre utbildning, exempelvis ingenjörer och datatekniker."

Men, Tobias Billström, nu är det ju inte arbetskraftsinvandringen som är problemet, utan flyktingmottagandet. Jag vågar sätta en slant på att majoriteten av de somalier, syrier och romer som kommer inte är ingenjörer och datatekniker.

Debatt mellan Erik Almqvist och Hanif Bali


Avpixlat visar idag en debatt mellan Erik Almqvist (sd) och Hanif Bali (m), om kostnaderna för asylpolitiken. Erik Almqvist blir förstås ifrågasatt av programledarna, men håller sig lugn och saklig. Som vanligt hade jag hoppats på några argument för den förda politiken från moderaten, men istället kommer de vanliga sidospåren.

Ett nytt märkligt argument som dyker upp i debatten nu för tiden är att man inte ska titta på kostnaderna för flyktingmottagning, eftersom även exempelvis skolbarn kostar pengar för samhället. Visst, och diskuterar man inte kostnader för skolan? Eller sjukvården? Skulle man inte då också kunna titta på dessa kostnader?

Programledaren Jenny Strömstedt (helt partisk som vanligt) lyckas till och med få ur sig följande visdom:

"Det låter lite som...öh...i sådana fall får man ju förbjuda folk att föda barn, för det är inte så lönsamt att ha en unge innan de kommer ut och börjar jobba."

Ja, vänner, på den nivån ligger alltså argumentationen. En intressant och positiv sak har dock hänt - när man ska diskutera dessa frågor bjuder man i allt högre grad in SD, vilket visar att det bara finns ett alternativ för den bekymrade medborgaren.

Och, vilket jag återigen vill betona - den största kostnaden för den förda politiken kan inte mätas i kronor och ören; den handlar om vårt lands framtid.